A hidden gem: Een verborgen parel

Publicatiedatum: 21-04-2013

Studenten van Emerson College maken interessante reportage over Die Steenen Haeghe.

In de onderstaande Engelstalige video wordt eigenaar Frank Hertman van het 14 jaar oude Atelier Die Steenen Haeghe geïnterviewd.

Frank verteld onder andere dat hij alle stenen, mineralen, fossielen e.d. in zijn winkel zelf uitgezocht  heeft. Hij houdt niet van de in massa "geproduceerde" objecten. Daarom struint hij verschillende Europese landen af om zijn aanbod uit te breiden. En natuurlijk ook omdat hij dat leuk vindt.

Hij geeft ook aan dat hij niet alle mineralen en stenen bij naam kent. Hij leert bijna iedere dag weer wat bij. Wat studeren betreft: Frank studeerde rechten en werkte vroeger in de hoogste rechtbank. Toen hij in aanraking kwam met de stenen was hij verkocht. Iedereen verklaarde hem voor gek. Maar daar ligt zijn passie.

Zijn klanten komen voor de stenen, fossielen, eieren, maar vooral voor stenen met geneeskrachtige werking.

Frank zoekt de stenen samen met zijn vrouw Henriëtte uit. Wanneer nieuwe  exemplaren in de etalage liggen, willen bezoekers deze vaak gelijk meenemen. Frank wil deze echter liever een tijdje laten zien. En het kan dan ook een aantal maanden duren voordat  een exemplaar bij  zijn nieuwe eigenaar ligt.

Zelf draagt hij ongeveer 15 jaar een Toermalijnen pendel. Dat doet hij iedere dag. Soms ziet hij een andere mooi exemplaar, dat hij wil omhangen, maar dan bedenkt hij zich en valt hij terug op zijn eigen pendel. Voor Frank zijn de stenen, mineralen en alles wat er mee te maken heeft net zo belangrijk als water en brood. Het is bijna zijn eerste levensbehoefte.

Meer informatie over Die Steenen Haeghe vindt men HIER

 

 

Bron Youtube: Gepubliceerd op 9 apr 2013 door Alexandra Fileccia

Overige berichten

- Wings of Freedom
- De tragische vlucht van AVRO Lancaster ED449.
- Energiehuis On Tour vandaag in Well
- B&W bezoekt Roodbeen Groenvoorzieningen
- Wet Voorkeursrecht Energielandgoed Wells Meer
- Video's Goed Gejat Joertseplat 2020
- Video's Concerto Mosa Joertsicus 2020
- Well bij Editie NL
- Alvast voor in de agenda: Dorpskwis Wette WELL? Wette Nie?