Cheque voor Vrienden van de Zorggroep

Publicatiedatum: 13-10-2016

Op de foto v.l.n.r.: Pierre Krebbers, voorzitter van Stichting Avond Wieler 4-Daagse Well (AW4D-Well), Josephien van Mil, Yvette Hendrix, Ton Jakobs (AW4D-Well), Christianne Clevers (Verzorgende IG), Chris Coolen (AW4D-Well).

Stichting Avond Wieler 4-Daagse Well heeft donderdag 13 oktober een cheque van 750 euro overhandigd aan Stichting Vrienden van de Zorggroep. Met deze donatie is een bijdrage geleverd voor de aanschaf van een Tovertafel, bedoeld voor Eldershof in Well.
De Tovertafel is een speels product voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. Interactieve spellen, bestaande uit lichtprojecties op tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. De Tovertafel bestaat uit een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de (eet)tafel. In het kastje bevinden zich een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker en elektronica die spellen aansturen en beelden projecteren op een bestaande tafel. 
Namens Stichting Vrienden van de Zorggroep werd de cheque in Eldershof  in ontvangst genomen door Josephien van Mil en Yvette Hendrix, de initiatiefnemers voor aanschaf van een Tovertafel. Dit apparaat kost ruim 6800 euro. Mede dankzij heel veel ondernemers uit Well en de nu ontvangen cheque is het benodigde bedrag bijeen. Eind oktober wordt de Tovertafel geplaatst.


 Verslag en foto's Frans Thonen.

Overige berichten

- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well