Dijkversterking Well

Publicatiedatum: 19-08-2018

Waterschap Limburg werkt aan het versterken van een deel van de dijk in Well. Inwoners, bedrijven en infrastructuur zijn daarna beter beschermd tegen overlast bij hoogwater van de Maas.

Wat gaat het Waterschap Limburg doen?
De dijk bij Well beschermt de woonkern van het dorp en bestaat op dit moment uit een combinatie van een groene en een harde kering, met demontabele delen. Een groot deel van de kering loopt door achtertuinen van bewoners. De aanleg van Maaspark Well is al bezig, inclusief het graven van hoogwatergeulen. Voor een goede hoogwaterveiligheid zou er bij Well een hoogwatergeul achter het dorp moeten worden aangelegd. Zo kan de waterstand bij extreem hoogwater worden verlaagd.
Begin 2017 is besloten dat onderzoek naar die geul met de daarvoor benodigde aanleg van nieuwe dijken bij de verkenning naar de dijkversterking wordt meegenomen. De nabijheid en zichtbaarheid van de Maas is belangrijk voor het dorp.

De komende jaren gaat het Waterschap samen met belanghebbenden, zoals de gemeente Bergen, bewoners, lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties, op zoek naar een oplossing voor het aanpassen van de dijk. Naar verwachting kan het waterschap in 2018 een keuze maken voor een voorkeursvariant. Deze variant moet passen in de omgeving, zo min mogelijk hinder veroorzaken voor de bewoners in de buurt en tegen maatschappelijk verantwoorde kosten worden aangelegd.

Planning en budget
2017-2018     planuitwerkingsfase
Vanaf 2019     realisatiefase

Meer informatie
Interesse? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via dijkversterking@waterschaplimburg.nl.  Of volg het Waterschap via Twitter of Facebook. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Mandy van der Waa via 088 – 88 90 100 of stuur een mail naar dijkversterking@waterschaplimburg.nl.

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well