Gerestaureerd muurreliëf voormalige kleuterschool ’t Joertsenest heeft nieuwe plek.

Publicatiedatum: 20-08-2019

Op maandag 19 augustus, de eerste dag van het nieuwe schooljaar, kreeg dit kunstwerk een nieuwe plek bij de huidige Vitusschool. Het muurreliëf sierde vanaf 1969 tot 2000 de muur van de voormalige kleuterschool “de Joertsenest”. 
 

Na de sluiting van de school werd het pand in 2000 verkocht en gesloopt ten behoeve van woningbouw. Het kunstwerk werd echter ook mee gesloopt! Maar achterbuurman Huub Engels was zo alert om het uit de sloopresten te redden. Hans Derks en Michel Cornelissen, vrijwilligers van Archief Well, namen de restauratie en de herplaatsing op zich.
Bijzonder was deze middag ook de aanwezigheid van kinderen en kleinkinderen van de maker keramist/beeldhouwer Joop Puntman, die in 2013 is overleden. Kleindochter Dagmar was een tijdje geleden bezig met een werkstuk voor school over haar opa, toen zij in haar zoektocht op de website van Archief Well stuitte op een artikel over dit restauratieproject. Haar ouders stuurden een mail naar Archief Well om namens de familie hun dank uit te spreken naar de redder en de restaurateurs. Hierop werden ze prompt uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn. Zij gaven graag aan de uitnodiging gehoor.
In aanwezigheid van alle schoolkinderen, leerkrachten, ouders, belangstellenden en genodigden onthulden Ties, kleinzoon van Huub Engels en de kleinkinderen van Joop Puntman, Dagmar en Niels, het kunstwerk op de nieuwe plek. Zoon Joop sprak namens de familie zijn dank uit aan Huub, Hans en Michel voor hun inzet.
Zo kwam er een einde aan een bijzonder project van Archief Well.

Afsluitend werd de Vitusschool nog verrast door de Goede Doelen Week Well, die uit naam van Jantje Beton een cheque van € 290,00 voor renovatie van de speelplaats overhandigde aan de nieuwe directeur Judith Sliedregt. Tot slot was er voor alle kinderen nog een traktatie.

Bekijk een kleien impressie van foto's van Archief Well

 

Overige berichten

- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem
- Column Pierre Linssen: Wensvervullingen ingewilligd van Nelly Linssen-Hurkmans (R.I.P.)
- Wells Forum heet voortaan Dorpsraad Well
- ‘Kreense’ bij Mosa Joertsicus