Landelijke Leergeld Dag 1 Juni 2019

Publicatiedatum: 17-05-2019

Leergeld heeft 1 Juni uitgeroepen tot Landelijk Leergeld Dag.

Deze dag vieren wij ieder jaar op een andere locatie in het land. Op de Landelijke Leergeld Dag vragen we via een kort, gevarieerd programma aandacht voor sociale uitsluiting van kinderen in armoede en voor het werk van Stichting Leergeld. We doen dit speciaal op 1 juni: de Internationale Dag van het Kind.

In 2019 viert Leergeld Landelijke Leergeld Dag in Den Bosch. Leergeld Nederland en Stichting Leergeld Den Bosch hebben daartoe samen op 1 juni een mooie bijeenkomst georganiseerd.

Thema in 2019: hoge schoolkosten als drempel om mee te kunnen doen
Het thema van de Landelijke Leergeld Dag 2019 is: hoge schoolkosten als drempel om mee te kunnen doen. Voor aanvang van een nieuw schooljaar en soms ook tijden het schooljaar worden ouders regelmatig geconfronteerd met een flink bedrag aan school gerelateerde kosten, waarvan het vrijwillige karakter niet altijd even duidelijk is en dat niet zomaar voor alle ouders op te brengen is. Uitsluiting van kinderen uit minimagezinnen ligt daardoor op de loer. Tijdens de bijeenkomst in Den Bosch vragen wij aandacht voor deze situatie en roepen wij scholen op om er, eventueel in samenwerking met Stichting Leergeld, voor te zorgen dat álle kinderen op school mee kunnen doen.

Het Leergeld Systeem van Stichting Leergeld De Stuwwal

Stichting Leergeld De Stuwwal is een van de 103 autonome Leergeld Stichtingen in Nederland.  Stichting Leergeld De Stuwwal is actief in de gemeenten Heumen, Mook en Middelaar, Gennep en Bergen.

Bijzonder en uniek aan het werk is dat bij elke aanvraag een huisbezoek volgt. Een Leergeld vrijwilliger bezoekt het gezin dat de aanvraag doet. Zo laagdrempelig en bijna anoniem kan hulp aan kinderen zijn. De financiële situatie wordt getoetst en de aanvraag wordt beoordeeld. De Leergeld vrijwilliger geeft ook advies over ondersteuning door andere instanties en levert zo met hart voor de zaak gewoon maatwerk.

Voor meer informatie:

Ga dan naar de website: www.leergeld.nl/destuwwal

of stuur een email naar  leergeld.destuwwal@gmail.com

 

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem