Onthulling standbeeldje de Maasjoerts

Publicatiedatum: 06-02-2018

Zaterdagmiddag  onthulde de Ald Prinse Cômpeneej van CV de Maasjoerts een standbeeldje op sokkel dat de Maasjoerts symboliseert.  

Het werd geplaatst in de tuin van Elian en Jan Huibers op de hoek van de Kasteellaan en Hoenderstraat. Oud-prins en secretaris van de APC, Twan Krebbers,  kwam enkele jaren geleden met het idee om een standbeeldje in Well te plaatsen. Hofschilder Jan Brandsma tekende voor het ontwerp en Twan liet er een kleinere versie van maken en schonk het aan Jan, die het een plaatsje in zijn tuin gaf. Het was de bedoeling een grotere versie hiervan te laten maken.  Maar helaas overleed Twan plotseling in augustus vorig jaar. Jan schonk enkele weken terug het beeldje terug aan de APC, met het verzoek om er een plaats voor te zoeken. Liefst nog voor het begin van carnaval. Door de welwillende medewerking van de grondeigenaren Elian en Jan en enkele oud prinsen, die de grondwerkzaamheden hebben verricht, is het gelukt. Gezin en familie van Twan waren, samen met een flink aantal oud prinsen en prins Maarten met gevolg, bij de onthulling  aanwezig.

Voorzitter Mart Brokke memoreerde in zijn speech dat het idee van Twan toch gerealiseerd is en droeg het beeldje aan hem op. Want Twan was ‘ennen echte Maasjoerts’ met het hart op de goede plaats. Veel Wellenaren en verenigingen hebben dit in het verleden mogen ervaren.

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem