Open dag St. Antoniusgilde Well

Publicatiedatum: 30-04-2018

Voor het Wellse St. Antoniusgilde breekt op de eerste zondag in mei weer de traditionele strijd los voor het koningschap binnen het gilde.

Dit jaar dus op zondagmiddag 6 mei. Nadat de geüniformeerde gildebroeders en zusters bij gildehuis Vink hebben verzamelt, zullen zij zich naar de schietweide begeven bij kasteel Well. Hier zal onder tromgeroffel en klaroengeschal, de koningsvogels in de top van de schietinstallatie worden gehesen. Naast het koningschap voor de volwassenen, zal er ook gestreden worden door de jeugdleden voor het jeugdkoningschap en door de aanwezig dames zal er weer geknuppeld gaan worden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, om deze fanatieke wedstrijden te aanschouwen!

Een week later, op zaterdagmiddag 12 mei, is er een kans voor de inwoners van Well om zelf eens kennis te maken met het schieten op de houten koningsvogel. Het gilde organiseert ook dit jaar weer een open dag, inclusief het koningschieten en vogelknuppelen. Op de gaarde bij Kasteel Well zal op 12 mei een klein feestterrein ingericht worden. Naast een drankje en een hapje, is er de mogelijkheid voor Wellse teams (minimumleeftijd 16 jaar) om te schieten op houten vogels. Dit gebeurt natuurlijk onder begeleiding van een ervaren schutter, en er zal door iedereen gebruik gemaakt worden van een affuit.

Alle teams zullen eerst een eigen kwalificatieronde schieten. Hierbij schieten alle leden van het team op hun eigen koningsvogel. Alleen degene die de laatste resten van de houten vogel naar beneden schiet, gaat door naar de finale. De schutter die in de finale ronde de laatste resten van de koningsvogel naar beneden schiet mag zich de nieuwe verenigingskoning(in) noemen. De winnaar zal een blijvende herinnering overhandigt krijgen tijdens de aansluitende huldiging.

Ook de traditie van het vogelknuppelen zal deze middag aan bod komen. De teams zullen weer (onderdelen van ) de houten vogel van de 5 meter hoge paal proberen te “knuppelen”.

Verder is er voor de jeugd een luchtgeweer-opstelling, waarbij zij onder begeleiding op de kaart en de metalen varkentjes kunnen schieten. Uiteraard staat ook hier een prijs tegenover voor de vijf beste jeugdschutters.

Inschrijven van een team kan door een email te sturen naar info@gildewell.nl. Via dit emailadres kan ook aanvullende informatie opgevraagd worden. Het gilde verwacht dat het weer een erg  gezellige en spannende middag gaat worden.

 

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem