Tweemaal 2500 euro voor de muziek

Publicatiedatum: 13-10-2016

Harmonie de Vriendenkring en fanfare Montagnards uit Bergen hadden woensdag 12 oktober een bijzondere dag. Beide muziekgezelschappen ontvingen uit handen van de voorzitter van Stichting Vriendenkring Ondernemers Club (VOC), Marleen Theeuwen een cheque van 2500 euro.

Dat gebeurde tijdens een bedrijfsbezoek van de stichting aan de Koppes Groep in Bergen. Beide muziekgezelschappen kunnen het geld goed gebruiken. Voorzitter Harm van Riswick van de Bergense fanfare repte over de jeugdopleiding, over mogelijke vervanging van instrumenten en iets over ouderen, maar zei er meteen bij dat er nog niets was besloten. 
Voorzitter Herman Stevens van harmonie Well nam vooral de gelegenheid te baat om de deelname van De Vriendenkring aan de Open Nederlandse Kampioenschapppen voor Harmonieorkesten op 5 november in Drachten onder de aandacht te brengen. De Vriendenkring komt uit in de vierde afdeling en de wedijvering vindt plaats tussen vijf korpsen. Wat zou het een mooie prestatie zijn als Well daar op de hoogste trede van het podium eindigt. 
In ieder geval was duidelijk dat het geld van de VOC door beide muziekgezelschappen goed besteed gaat worden. 
Voor Marleen Theeuwen was deze schenking meteen haar laatste activiteit als voorzitter van de VOC. De 69-jarige vond dat nu VOC goed op de rails staat, haar tijd is gekomen om de voorzittershamer neer te leggen. Wie de nieuwe voorzitter wordt, is nog niet bekend. Met een mooie bos bloemen kan Marleen Theeuwen terugkijken op een succesvolle voorzittersperiode.

Verslag en foto's: Frans Thonen

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem