Update: Uitkijktoren in Well.

Publicatiedatum: 30-04-2017

U heeft enige tijd moeten wachten op berichtgeving over de uitkijktoren in Well. 

In de afgelopen periode heeft een groot aantal Wellenaren toegezegd om te willen investeren in ‘’traptreden’’ van de uitkijktoren, die gebouwd zou gaan worden op de Putjesberg.

In de tussentijd heeft het Wells Forum niet stilgezeten: er zijn fondsen geworven bij diverse instanties, er zijn technische en logistieke plannen gemaakt en er is een aanzet gedaan voor de vergunning van de bouw. Hiervoor zijn vele gesprekken gevoerd met betrokken vrijwilligers, instanties en mogelijk andere sponsoren.

Helaas is er vertraging ontstaan in het doorlopen van de procedure om de bouw mogelijk te maken. Als we de toren op de Putjesberg willen bouwen, zou dat betekenen dat het Wells Forum nu eerst een groot deel van het verzamelde geld in moet zetten om onderzoeken te laten uitvoeren. Los van de resultaten van deze onderzoeken, kan op voorhand niet met zekerheid worden aangegeven of een vergunning verleend gaat worden.

Als Forum vinden wij dit een groot risico  en zonde van de reeds toegezegde (financiële) middelen, die wij willen investeren in de realisatie van een toren en niet voor onderzoeken  en eventuele procedures, compenserende maatregelen en wat al niet meer…….

De laatste maanden heeft het Wells Forum in de gemeente Bergen een gesprekspartner gevonden, die met ons wil zoeken naar een oplossing. Wethouder Antoon Splinter stelt, dat een alternatieve plek voor de toren bij het Leukermeer kansen biedt op een snelle en positieve afronding van de procedures. Door de plannen van een uitkijktoren mee te nemen in de reeds lopende bestemmingsplannen, blijven dure onderzoekskosten bespaard. Als Forum staan wij open voor deze suggestie en vragen wij u, als sponsors en Wellenaren om meer tijd, zodat wij samen met de gemeente Bergen dit alternatief kunnen uitwerken.

U wilt  investeren in ons dorp en daarom zullen we zorgvuldig omgaan met uw toezeggingen.

De sponsoren ontvangen nog een persoonlijk schrijven.

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem