Ben jij al lid van de BeestenBende?

Publicatiedatum: 07-04-2022

Voor kinderen van de basisschool

Ben jij al lid van de BeestenBende?

Zit jij op de basisschool en ben je 6 jaar of ouder? Dan mag jij meedoen met de BeestenBende!
 

Dat is een speciale club voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Als lid van de BeestenBende help je mee aan een betere wereld voor de dieren in je buurt, voor alles en iedereen die daar leeft. Het begint met het aanpakken van zwerfafval. Want dat is gevaarlijk voor de dieren, slecht voor de natuur en natuurlijk zit niemand op rommel te wachten. Daarnaast beleef je als lid van de BeestenBende allerlei spannende (dieren)avonturen en kun je deelnemen aan speciale evenementen én aan de jaarlijkse nationale Grote BeestenBende Maand bij Burgers Zoo.

Het BeestenBende project
Kinderen die lid worden van de BeestenBende krijgen een speciale outfit; een hesje, knijper en stoere cap. Ongeveer een keer per maand trekken ze eropuit om afval in te zamelen. Inmiddels zijn in onze gemeente al tientallen kinderen lid van de BeestenBende, in heel Nederland zijn het er al meer dan 15.000!

Lid worden
Wil jij ook lid van de BeestenBende worden? Dan kun je je aanmelden bij www.mijnbeestenbende.nl. Als je je uiterlijk aanstaande maandag 11 april aanmeldt kun je nog meedoen aan de zogenaamde kick-off van de BeestenBende, volgende week woensdag in winkelcentrum Mosaïque in Nieuw Bergen.   

VerduurSAMEN2030
Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de gemeente Bergen. Zo hebben we de ambitie om energieonafhankelijk te zijn in 2030. Door middel van het programma VerduurSAMEN2030 wil de gemeente dit samen met inwoners, ondernemers en verenigingen het doel bereiken. Duurzaamheid is een breed begrip. Ook het schoonhouden van onze leefomgeving valt daaronder en is erg belangrijk voor zowel onze eigen gezondheid als die van de natuur. Via BeestenBende willen we kinderen op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met duurzaamheid.

Overige berichten

- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april