Bergen Dementievriendelijk

Publicatiedatum: 26-10-2016

Informatieve bijeenkomsten voor u. 

Mensen met dementie moeten zo lang mogelijk mee kunnen doen in de Bergense samenleving. Om dat te bereiken is Bergen Dementie vriendelijk opgericht. Samen met u kunnen we mensen met dementie ondersteunen.

 
Bijeenkomsten

In de maanden oktober en november worden/zijn in alle dorpen van de gemeente Bergen, bijeenkomsten georganiseerd waarin u meer informatie ontvangt en vragen kunt stellen over dementie. Onderwerpen die hierin aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld: wat is dementie en wat doet het met je als je de diagnose krijgt dat je dementie hebt. Kun je iets doen om dementie te voorkomen? En hoe ga ik om met iemand die dementie heeft? 
Samen in gesprek Tijdens deze bijeenkomsten gaat het vooral over persoonlijke ervaringen. Er is veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Dit betekent dat de bijeenkomst op iedere locatie er anders uit kan zien. De inhoud hangt af van de vragen en ervaringen van de deelnemers aan de bijeenkomst maar ook een professional geeft informatie over dementie. Door deel te nemen aan een geheugentest kunt u zelf kennismaken met de gevolgen van dementie. De bijeenkomsten worden begeleid door de organisatie “Hulp bij dementie Noord-Limburg” en georganiseerd door de gemeente Bergen en de werkgroep Bergen Dementievriendelijk. Hieronder leest u de komende bijeenkomsten. 
 
Wanneer?

* Well: De Buun: woensdag 2 november, 19.00 uur – 21.00 uur (aanmelden tot vrijdag 28 oktober)

* Afferden: Iedershuus, dinsdag 8 november, 19.00 uur – 21.00 uur (aanmelden tot vrijdag 4 november) * Siebengewald: De Klaproos, woensdag 16 november, 19.00 uur – 21.00 uur (aanmelden tot maandag 14 november).

De avonden beginnen om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur. 


Aanmelden

I.v.m. organisatorische redenen is het fijn als u zich aanmeldt. Dit kan via de huisartsen / doktersassistenten, thuiszorgen, Klant Contact Centrum van de gemeente (0485 – 34 83 83) of via email. Vermeld hierbij duidelijk voor welke bijeenkomst u zich aanmeldt.  
 
Meer informatie? Neem dan contact op met de mantelzorgondersteuner Sanne Giesbers via het Klant Contact Centrum (0485) 34 83 83. 


 

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well