Burgemeester en Wethouders van Bergen zijn bereid 300.000 euro uit te trekken voor het produceren van een natuurfilm rondom boerderij op de Kamp.

Publicatiedatum: 19-06-2015

Het plan is van EMS Films, de maker van De Nieuwe Wildernis, de populaire film over de Oostvaardersplassen.

De Vergeten Boerderij
Wethouder Ben Buiting van Economische Zaken meent dat een goed bekeken film over Nationaal Park De Maasduinen een uitstekend middel is om toeristen te lokken. Onder de werktitel De Vergeten Boerderij wil EMS Films het verhaal vertellen van de dieren die op de boerderij zijn achtergebleven nadat de mensen zijn vertrokken. Als decor dient de leegstaande, monumentale carréboerderij Huberdenhof aan De Kamp in Well.
 
Bekendheid vergroten
De film zou begin 2017 klaar moeten zijn. De gemeente is benaderd om een financiële bijdrage te leveren van 750.000 euro. B en W zijn bereid 300.000 euro uit te trekken en hebben de provincie gevraagd de rest bij de passen. Wethouder Buiting stelt dat de film de bekendheid van De Maasduinen 'aanzienlijk zal vergroten'. Hij gaat er dan van uit dat De Vergeten Boerderij (bijna) net zo populair wordt als De Nieuwe Wildernis.
 
Die film trok 700.000 bioscoopbezoekers in Nederland en 8 miljoen tv-kijkers. Het geregistreerd bezoek aan de Oostvaardersplassen in Flevoland is dankzij de film vervijfvoudigd, somt Buiting op.
 

De coalitiepartijen CDA en PK staan positief tegenover het collegevoorstel.
Dat geldt ook voor Wilma de Jager - Jenneskens, groeide op in deze boerderij en is nu eigenares van het pand op de Kamp. Volgens haar is zo’n film een „geweldige trekpleister voor de toeristische regio”. Maar de overheid zal wel voortvarend te werk moeten te gaan, meent ze. Zo heeft de gemeente plannen om de boerderij om te toveren in een educatief centrum of restaurant.
 
Wilma erkent dat er „fantastische dingen” mee kunnen gebeuren, maar dan moet Bergen de boerderij wel kopen. Daarover is nog geen overleg geweest. Wethouder Buiting stelt dat de gemeenteraad eerst akkoord moet gaan met de bijdrage aan de film voordat verdere stappen worden ondernomen.
 

Bekijk hier De Nieuwe Wildernis - Teaser

Overige berichten

- Collectieve aanvulling zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen
- Voorkom CO-vergiftiging met deze tips
- Terugblik online informatiesessie dijkversterkingen Well
- Update CV de Maasjoerts
- Online Woordenboek Wells Dialect
- Uitslag Nationale Zonnebloem Loterij 2021
- Foto's Geluidswal De Kamp
- Column Pierre Linssen: “De mens is niet alléén in het al dan niet gevaccineerd zijn een bedreiging voor elkaar.”
- LETOP ONLINE: Informatiebijeenkomst Dijkversterking/ Terugblik Hoogwater
- Column Pierre Linssen: COVID‐19, wat we er van denken en de ‘maatregelen’
- Column Pierre Linssen: Afleiding
- Uitnodiging: boekpresentatie 'WELL sporen uit het verleden'
- Resultaten belevingsonderzoek hoogwater
- Column Pierre Linssen: The neverending story: Game of Thrones
- Spokentochten Reanimatiedag