B&W bezoekt Roodbeen Groenvoorzieningen

Publicatiedatum: 09-02-2020

Burgemeester en wethouders bezoeken regelmatig bedrijven en instellingen in de gemeente Bergen. 

 Burgemeester en wethouders brengen regelmatig een bezoek aan bedrijven in onze gemeente. Enerzijds om kennis te maken met de ondernemers en hun bedrijven, anderzijds ook om te horen hoe ze ‘ondernemen in de gemeente Bergen’ ervaren.

Burgemeester en Wethouders bezochten onlangs Roodbeen Groenvoorzieninge, al ruim 50 jaar actief in groenvoorziening, cultuurtechniek en natuurbeheer.

Janet Roodbeen is de derde generatie die sinds 2013 de leiding heeft over het familiebedrijf Roodbeen Groenvoorzieningen. Dit bedrijf bestaat al ruim 50 jaar en is actief in groenvoorziening, cultuurtechniek en natuurbeheer. Janet vertelt dat haar oma meer dan 50 jaar geleden, door de armoede, aardappelschillen ging ophalen om daarmee de koeien te voeren. “Door haar creativiteit en ondernemerschap is uiteindelijk dit bedrijf ontstaan.”
 

Vrouw in mannenwereld

Als vrouw aan de leiding staan in deze sector, toch vooral een mannenwereld, is voor Janet Roodbeen geen enkel probleem.”Ik ben met dit bedrijf grootgebracht. Aan onze keukentafel ging het altijd over het werk. Mijn uitgangspunt is klantgerichtheid, flexibiliteit en vakkennis. Dat levert het beste resultaat” zegt Janet met overtuiging.
Het werkgebied strekt zich uit over Limburg, Noord Brabant, Gelderland en Duitsland. Roodbeen Groenvoorzieningen heeft een goede naam opgebouwd. “Aan acquisitie hoeven we niet veel tijd te besteden. We hebben een goed netwerk, ze kennen ons,” vertelt Janet.

Werken met overheden

“We werken veel met overheden zoals gemeenten, provincies, het Limburg Landschap en Staatsbosbeheer. Met deze partners zoeken we bij elke klus naar een goede balans tussen mens, milieu en maatschappij.” Janet vindt het belangrijk om op maatschappelijk verantwoorde wijze te ondernemen. Daarom biedt ze ook werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onderhoud van groen blijft

De toekomst van het familiebedrijf ziet er goed uit. “Het onderhoud van groen blijft altijd nodig. Wel zullen we meer samenwerking zoeken om als bedrijf mee te kunnen werken aan hele grote opdrachten. Ik voel me immers verplicht om goed te zorgen voor de 23 medewerkers en hun gezinnen.”

 

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well