Column Pierre Linssen: AstraZeneca

Publicatiedatum: 05-06-2021

Een dierbare worstelt met de gedachte of ze zich wel wil laten vaccineren tegen het coronavirus of niet. Blijkbaar is ze niet de enige, hoewel er aan de andere kant toch steeds meer mensen overgaan om zich wel te laten vaccineren.

Enfin, ze stuurde mij op een vroege morgen een tekst die (deels) terug te vinden is in diverse bronnen. Een paar woorden heb ik bewust vet geaccentueerd, omdat ik haar verzonden tekst becommentarieerd heb. Het betreft alhier vooral deze tekst van (© Copyright Faqt):

Wetenschappers vinden onzuiverheden in AstraZeneca

Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Ulm in Duitsland hebben onzuiverheden ontdekt in het vaccin van fabrikant AstraZeneca. Of deze verontreinigingen de werkzaamheid van het vaccin beïnvloeden of dat er een verband is met heftige bijwerkingen weten de onderzoekers niet. Dit willen ze ophelderden in verder onderzoek.

Het aantal eiwitten per vaccindosis was echter aanzienlijk hoger dan de verwachte hoeveelheid. De Duitsers troffen menselijke en virale proteïnen aan, vooral zogenaamde heat shock-proteïnen. Cellen produceren deze eiwitten onder grote stress, zoals wanneer iemand een zonnesteek krijgt – vandaar de naam.

In totaal troffen de onderzoekers in drie onderzochte partijen meer dan duizend onnodige eiwitten aan. Van de meeste daarvan wordt niet verwacht dat ze negatieve effecten hebben op gevaccineerde personen. Van heat shock-eiwitten is echter bekend dat ze immuunreacties kunnen beïnvloeden en bestaande ontstekingsreacties versterken.

Het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf heeft in een reactie gezegd dat de eiwitten zich op een veilig niveau bevinden. Bovendien zou het aantal eiwitten in hun vaccin in sommige gevallen zelfs lager zijn dan in andere, op soortgelijke wijze vervaardigde vaccins. Het bedrijf zei verder dat 100 procent zuiverheid onmogelijk is. Het bedrijf werkt volgens de hoogst mogelijke normen. Dat laat onverlet dat een van hun Amerikaanse fabrieken eerder stil is gelegd vanwege overtredingen van de hygiëneregels.

Bekijk ook: Covid-afdelingen sluiten: 'Inhalen reguliere zorg wordt opgave' (De Telegraaf)”.


En zo schreef ik het volgende terug:

Goedemorgen dierbare, ik begrijp vanzelfsprekend alle zorgen en twijfel. Petra en ik gaan er deze zonnige dag lekker op uit. Te mooi weer om binnen te blijven op deze zonovergoten dag op 30 mei 2021 en nu dus op de fiets de Natuur in.
Ik zal je later berichten. 

Goedenavond, daar ben ik weer.
Ik kom nu nog even terug op jouw mail. Hierin heb ik een paar essentiële woorden vet geaccentueerd. Deze woorden zijn vaag, spreken elkaar tegen en scheppen verwarring.

En dat leidt op zijn beurt weer tot mogelijke onzekerheid en begrijpelijke twijfel.
Graag neem ik je even mee naar die vet geaccentueerde woorden:

Er zijn dus ‘onzuiverheden’ ontdekt door ‘wetenschappers’ die ‘niet zeker weten’.
Er wordt ‘niet verwacht’ (dus niet zeker) en er wordt geschreven ‘kunnen beïnvloeden’ (dus niet zeker). Geschreven wordt ‘veilig niveau’ (zeker) en vervolgens ‘zelfs lager’ en dat ‘100 procent onmogelijk is’ (dus niet zeker). Het bedrijf werkt volgens ‘de hoogst mogelijke normen’, maar ... ‘één van hun Amerikaanse fabrieken eerder stil gelegd is vanwege overtredingen van de hygiëneregels’ (dus slechts één fabriek).

Geen wonder dat er mensen zijn die het spoor geheel kwijtraken toch?
Dierbare, heb je de teksten goed gelezen van de onderstreepte woordjes? Dat zijn linken waarin je nog meer informatie kunt vinden.

In de eerste link kun je vinden dat het zich om een zeer zeldzame bijwerking handelt en dus in uitzonderlijke gevallen voorkomt, hetwelk je ook kunt vinden in de tweede link: “Dat is 0,006 personen per duizend.” … en bij de derde link kan er inderdaad weer twijfel ontstaan. Doorklikken naar een vierde link laat je nog meer twijfelen. Wat nu?

Tja ... en dan de telegraaf: werkelijk een van de meest bombastische dagbladen van Nederland. Het gaat veelal nergens over en vaak wordt van een mug een olifant gemaakt. Bepaalde mensen schijnen daarvan te houden en ach ………..

Wat ‘wetenschappers’ vast hebben gesteld zou je ook kunnen vinden in de DKDP en de BMR injectie. Of bij de griepspuit. Of in alle voedingstoffen. Koeienmelk is bijvoorbeeld feitelijk niet bedoelt voor de mens, maar zeker wel voor het kalf. Ook het varkensvlees is niet echt gezond voor de mens. Varkens eten voedingstoffen die opgekweekt zijn met kunstmeststoffen, die daarnaast tevens bewerkt zijn met chemische bestrijdingsmiddelen. Dat zelfde geldt ook voor runderen en al het andere roodvlees.
Zo ook voor allerlei groenten die opgekweekt zijn én bewerkt zijn met chemische bestrijdingsmiddelen. Jawel, er zitten natuurlijk ook prima nutriënten in.
Eet smakelijk 😊.

Wij mensen zijn geen Natuurlijke schepselen meer.
We zijn een product van onze eigen gecreëerde maatschappij die we ook anders hadden kunnen inrichten. We zijn er simpelweg aan overgeleverd (dus ook aan alle andere eigen veroorzaakte vervuilingen), maar gelukkig zijn er steeds meer positievere en wijzere inzichten op allerlei gebieden en dat schept hoop, maar of we er op kunnen vertrouwen?

Een lang verhaal nu kort: ook ik heb de eerste AstraZeneca-spuit te pakken.
Nergens last van tot nu toe. Petra heeft de tweede al te pakken: nergens last van tot nu toe. Ook wij hebben ooit wel eens gehoopt om 100.000 euro te winnen. Welnu, de kans hierop is net iets groter dan te overlijden aan het coronavaccin … wat we natuurlijk niet hopen te winnen.

En inderdaad, je kunt pech hebben. Een beetje bijwerkingen heb je zelfs van voedsel al.
Of van stuifmeel, want wie heeft er tegenwoordig geen allergie? Sommigen hebben het zelfs zo ernstig dat ze er aan kunnen overlijden. Je kunt ook verongelukken.

Hoe dat komt? Allemaal door de mens zelf. Mocht ik de pijp uitgaan van AstraZeneca, wel ... dan zij het zo. Dan kan ik zeggen dat ik ruim 63 jaren heb mogen leven op een planeet, waar ik al het moois (wat er nog steeds is) kan beleven. En er is nog héél veel moois. Dus laat ik daar volop van genieten en daarvoor hoef ik helemaal niet ver te gaan. Lees deze link ook nog even (goed en begrijpend) door:

https://www.trombosestichting.nl/nieuws/algemeen/laatste-nieuws-astrazeneca-vaccin/

Liefs en succes met je ongetwijfeld wijze beslissing 😉

Overige berichten

- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem