Concerto Mosa Joertsicus en Goed Gejat Joertseplat:Sanseveria op 4 februari

Publicatiedatum: 23-01-2023

Op zaterdag 4 februari vindt in MFC de Buun in Well weer, de laatste editie was in 2020, het Concerto Mosa Joertsicus plaats. 

Het is de elfde keer dat dit concert gehouden wordt. Het concert wordt uitgevoerd door harmonie ‘de Vriendenkring’ o.l.v.dirigent Geert Jacobs in samenwerking met de Ald Prinse Còmpeni-j. Zij verzorgen verder ook de organisatie van de avond. De Mosa Joertsicus wordt nog eens extra in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn Gerdien en Sjaak Janssen de eregasten. Zij ontvingen op zaterdag 12 november j.l.  op de carnavalszitting in ‘hun eigen’ MFC de Buun de Mosa Joertsicus. Deze wordt Ieder jaar door de A.P.C. uitgereikt.  De presentatie is ook nu weer toevertrouwd aan Elian Huibers-Krebbers, die dit op voortreffelijke wijze doet en ieder jaar weer weet te verrassen door te verschijnen in een passende outfit! Na afloop van het concert is er gelegenheid om Gerdien en Sjaak op een informele manier te feliciteren. Verder wordt er ook nog een tombola gehouden waarbij als prijzen o.a. diensten worden aangeboden door Ald Prinse en harmonie.

De Ald Prinse introduceerden in 2020 een aanvullende activiteit op deze avond: het Goed Gejat Joertseplat: Sanseveria. Gezien het succes van deze eerste editie, waarin iedereen mee kan doen met een zelfgemaakte carnavalstekst op een bestaande melodie, wordt ook dit jaar de avond voortgezet met dit liedjesfestijn. De liedjes worden beoordeelt door een jury en het aanwezige publiek in de zaal. De winnaar ontvangt de fel begeerde wisseltrofee ‘de Gouden Sanseveria’.

Het Concerto begint om 19:00 uur en is vrij toegankelijk. Wel wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage. De zaal is open om 18:15 uur.
 

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well