Dag 2 KVW 2018

Publicatiedatum: 18-07-2018

EINDELIJK WEER EENS GOED WEER!

Hebben we de afgelopen jaren steeds een prachtig voorjaar gehad, steevast betrok de lucht en viel er regen op het moment dat KVW begon! En jammer dat we dat met z’n allen vonden! Misschien dankzij mijn honderden gebedjes voor het slapen gaan (kan nooit kwaad, denk ik altijd), waren dit jaar de weergoden ons goed gezind. Wat heet; bijzonder goed gezind! Bij het betreden van het terrein, dat geheel in het teken staat van Circus dit jaar, overviel me gelijk een weemoedig gevoel. Volgend jaar voor het laatst! Dan zit mijn kleine meid in groep 8 en is het gedaan met de pret! Ik liep naar de Grote Tent waar de Olijke Dames al druk doende waren met de pannenkoeken en de Stoere Bouwmannen even een break namen. Achter in de hoek stonden allerlei circusattributen op de grond. Het slappe koord, de grote bal en diverse jongleerdingen. Met dikke blossen op de wangetjes vertoonden de kleintjes hun kunsten. Buiten wachtte de zinderende zon. Op verdord gras, onder een azuurblauwe hemel stond het zwembad. Vermomd als enorme modderpoel. Al gauw kreeg ik een meisje en jongen in het vizier. Zij, koket weg hollend door het water. Hij, met een grijns van oor tot oor achter haar aan! BAM…hij had haar te pakken en duwde haar kopje onder. Proestend kwam ze weer boven en giechelend spatte ze wat water naar hem. Ik schatte ze amper 8 jaar oud. Meisje plagen, kusjes vragen, herinnerde ik me van lang, heel lang geleden! Zie hier, dat jonge stelleke, zo onschuldig, maar al zo bezig met een oeroud ritueel. Wellicht het toekomstige Boerenbruidspaar van 2048! Een plens water verstoorde mijn dromerige gedachte.

Verschrikt keek ik op en staarde recht in het lachende gezicht van het Ondeugendste Jongetje van de klas. ‘Hé’, roep ik uit, ‘kijk uit voor mijn camera.’

Maar het mocht niet baten. Opnieuw golfde een waterstraal vanuit zijn plastic fles in de richting van mijn camera. Ik verstopte het snel achter mijn rug en keek met mijn meest boze blik in de richting van het Ondeugendste Jongetje.

Ach, dacht ik geamuseerd, weet hij veel wat het kreng waard is. Hij heeft gewoon lol en is enthousiast. En hij heeft groot gelijk, want deze dag is ook met recht een dag om enthousiast van te worden. En er volgen er nog twee, dus pret genoeg in het vooruitzicht!

KIJK HIER VOOR EEN FOTOIMPRESSIE VAN DEZE DAG

Tot morgen

Woord & beeld: Patty Kessels

Overige berichten

- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem
- Column Pierre Linssen: Wensvervullingen ingewilligd van Nelly Linssen-Hurkmans (R.I.P.)
- Wells Forum heet voortaan Dorpsraad Well
- ‘Kreense’ bij Mosa Joertsicus
- ‘Concerto Mosa Joertsicus’ en ‘Goed Gejat Joertseplat:Sanseveria’ op 20 januari
- ONTMOETINGSPUNT WELL 25 JANUARI 2024