Drie architecten geselecteerd voor ontwerp Waterpaviljoen Seurenheide

Publicatiedatum: 28-07-2022

Architecten konden de afgelopen twee maanden meedoen met de Prijsvraag Waterpaviljoen Seurenheide van Architectuur Lokaal en Gemeente Bergen. Uit de 120 inzendingen heeft de jury drie deelnemers geselecteerd. MUTUAL atelier, Solid Architecture en Atelier Tomas Dirrix gaan hun visie de komende tijd uitwerken tot een ontwerp.

In het gebied Seurenheide, nabij het Nationaal Park De Maasduinen, is ruimte voor het realiseren van een waterpaviljoen met horecafunctie, het exploiteren van een dagstrand en het realiseren van kleinschalige verblijfsrecreatie. Door Seurenheide tot ontwikkeling te brengen, wil de gemeente de identiteit van het gebied versterken met plek voor ontmoeting, ontspanning en kleinschalige economische ontwikkeling.

De prijsvraag

In mei schreef Gemeente Bergen, in samenwerking met Architectuur Lokaal, een prijsvraag uit onder architecten. Deelnemers werden gevraagd om een onderscheidend ontwerpvoorstel in te dienen voor het waterpaviljoen in Seurenheide. De jury - bestaande uit wethouder Antoon Splinter van Gemeente Bergen, Franz Ziegler van Ziegler Branderhorst, Juliette Hofman van DRU Industriepark, Marjan van Capelle van Kuiper Compagnons en Goof Lukken van The Business of Fun - koos uit de 120 inzendingen de volgende 3 visies:

  • ISOTROOP, Thomas Boerendonk (MUTUAL atelier), in samenwerking met Daniel Arce Chu (MUTUAL atelier); 
  • Faunapaviljoen - Seurenheide, Chris van den Berk (Solid Architecture bv)
  • PARAPENTE, Tomas Dirrix (Atelier Tomas Dirrix)

Tweede ronde

De drie architecten werken hun visie uit tot een ontwerp met begroting. Deze ontwerpen worden tentoongesteld, waarbij bezoekers op de voorstellen kunnen reageren. Mede op basis van deze reacties kiest de jury een winnend ontwerp en een runner-up. Dit gebeurt naar verwachting in november 2022. De gemeente is voornemens om het winnende ontwerp te realiseren en de vervolgopdracht aan de winnaar te verstrekken.

Overige berichten

- Geslaagde picknick Zonnebloem
- Column Pierre Linsen: Kinder Vakantiewerk Well
- Schoolplein wordt groen en blauw
- Wells Forum: leefbaarheidsbudget 2022
- Opbrengst GDWW 2022
- Zondag 3 juli Grensoverschrijdende Fietsdag/Radwandertag.
- Stichting Speelvoorziening Well voert actie via Samen voor de buurt.
- 50 Jaar Modelvliegclub Mc Venus Well.
- Column Pierre Linsen: Groene Rivier
- 30 jarig jubileum Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Vernieuwde Vituskapel wordt ingezegend.
- Struinen door ‘t Sohr
- Informatiebijeenkomst concept-visie Seurenheide
- Sint Antoniusgilde Well - Moedig Voorwaarts met nieuw Koningspaar
- Eindelijk rotonde op provinciale weg Well