'Een sprookje...maar dan anders'

Publicatiedatum: 23-02-2015

Première Wells Jeugdtoneel

Op zondag 15 maart staat jeugdtoneelvereniging 'De Scèneschuppers' voor het eerst op de planken van MFC De Buun in Well. 'Een sprookje...maar dan anders' is een moderne mix van verschillende sprookjes, die hilarische wijze met elkaar verweven zijn. Een ideaal thema voor een familievoorstelling voor ouders en kinderen vanaf zes jaar. Hoe is dat nou om je als jeugdige voor te bereiden op het spelen voor een groot publiek? Connor Hubers (12 jaar) en Senyre Wijnen (12 jaar) uit Well vertellen over hun ervaringen.

        

Hoe ben je er bij gekomen om toneel te gaan spelen?

Connor dacht van zichzelf dat hij wel goed zou kunnen spelen omdat hij wel dramatisch is, zegt hij. Hij meldde zich daarom aan voor De Sceneschuppers. Senyre had ook nog geen toneelervaring voordat ze begon met spelen, behalve de schoolmusical. Ze wilde al een tijdje graag bij een toneelvereniging, maar die was te ver weg. Toen de Sceneschuppers werd opgericht, was ze dan ook meteen van de partij.

Kende je het stuk dat je gaat spelen?

Toen het stuk bekend werd ging Connor eerst nog eens de film bekijken (red. Lang en Gelukkig), hij vond het een grappig stuk. Senyre moest even goed nadenken welk stuk het ook al weer was, ze kende het wel van de televisie. Ze vroeg zich dan ook meteen af hoe ze de film gingen vertalen naar een toneelstuk.

  

Welke rol speel jij en wat heb je gedaan om je daarop voor te bereiden?

Senyere hoopte meteen op de rol van Assepoester en die mag ze ook gaan spelen. De kleren van Assepoester zijn mooi, alleen het brilletje vindt ze wat minder. Tijdens de voorstelling zal ze ook van kostuum moeten wisselen op het podium en hoe ze dat gaat doen blijft voor iederen nog een verrassing. Het mooiste, vindt zij, is dat je in de rol van iemand anders mag kruipen. Voor haar is de grootste uitdaging om alles te geven als ze op 15 maart op het toneel staat. Ze wil er helemaal voor gaan! Het is dan ook wel spannend als er veel mensen komen, maar als er maar niet meer dan duizend komen dan komt dat volgens haar wel goed. Om zich voor te bereiden heeft ze de tekst een paar keer gelezen, de film nog een keer gekeken en geoefend met haar broertje.

Connor hoorde bij de bekendmaking ook dat hij de rol van 'Knoop' ging spelen. Dat vond hij meteen leuk. Om zich voor te bereiden heeft hij een lijst ingevuld met vragen zoals: waar droomt Knoop over, wat draagt hij voor kleding en wat doet hij op een normale dag? Dat helpt met het inleven in de rol. Ook het aantrekken van het kostuum, maakt het voor hem 'echt'! Connor ziet geen overeenkomsten tussen hem en Knoop, ze verschillen het meeste op het gebied van 'netjes' zijn. Dat is Connor absoluut niet. Hij ging daarom op YouTube kijken naar 'nette mensen': ze staan recht, praten met alsjeblieft en dank je wel. Hij vindt het wel spannend om voor zoveel mensen te staan in maart. Natuurlijk droomt hij al wel over het applaus aan het eind.

Wat vind je er van dat jullie mogen optreden voor de basisschool op 16 maart?

Connor ziet het al helemaal voor zich dat ze zullen roepen: 'Oh Connor je hebt het geweldig gedaan.' Senyre vindt dat wel spannend, maar ook leuk.

Waarom moeten de mensen komen kijken?

Connor roept iedereen op om te komen: het is een grappig en leuk stuk, bestemd voor de hele familie en we hebben er enorm ons best op gedaan! Senyere vindt het vooral bijzonder dat het helemaal door kinderen wordt gespeeld, dat komt niet vaak voor. En daarnaast is het gewoon een superleuk stuk: er zijn een hele hoop verschillende sprookjes door elkaar gemixt en er is toch een geheel van gemaakt. Iedereen komen dus!

    

          

 

 

Overige berichten

- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht