Eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

Publicatiedatum: 21-04-2022

Huishoudens met een laag inkomen kunnen aanspraak maken op een eenmalige energietoeslag. Dit is een bedrag van € 800,- per huishouden, als tegemoetkoming in de stijgende energiekosten.

Bijstand

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt het bedrag van € 800,- vanzelf op uw rekening gestort.

Aanvragen

Heeft u een laag inkomen, maar geen uitkering van de gemeente? Misschien komt u dan toch in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. Kijk op www.bergen.nl/energietoeslag of u voldoet aan de voorwaarden. Zo ja, dan kunt u op die pagina meteen het aanvraagformulier downloaden. Ook vindt u hier meer informatie over de bewijsstukken die u aan uw aanvraag moet toevoegen.

Andere regelingen

Naast de landelijke energietoeslag heeft Gemeente Bergen andere regelingen voor huishoudens met een laag inkomen. Kijk voor meer informatie op www.bergen.nl/inkomensondersteuning of neem contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83 of 14 0485.

VoorzieningenWijzer

Heeft u recht op de eenmalige energietoeslag? Of komt u in aanmerking voor een andere gemeentelijke regeling? Kunt u besparen op uw energierekening door over te stappen? De adviseurs van de VoorzieningenWijzer helpen u graag verder. Kijk voor meer informatie op www.bergen.nl/voorzieningenwijzer.

Specifieke Uitkering: Middelen aanpak energiearmoede

Het Rijk heeft de Specifieke Uitkering: Middelen aanpak energiearmoede ter beschikking gesteld voor gemeentes. Het College van de gemeente Bergen heeft recent een plan van aanpak vastgesteld voor deze gelden. De komende periode hebben we veel aandacht voor de bestrijding van energiearmoede.

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem