FEESTELIJKE BIJEENKOMST OP 40 JARIGE WELLSE MANEGE SEURENHEIDE.

Publicatiedatum: 15-11-2014

Zaterdagmorgen 15 november 2014 miezert het wat op het redelijk gevulde parkeerterrein bij 'Ruitersportcentrum Seurenheide'. Maar dat is geen weerspiegeling van de warmte die je tegemoet komt als je de drukke foyer van deze prachtige manege binnenwandelt. Gezelligheid troef en een drukte van jewelste. De koffie en thee staan klaar en er is ook nog een lekker petitfourtje bij. Want het is feest, er wordt gevierd dat de manege al 40 jaar gastvrijheid biedt aan ruiters uit de hele regio en het bijzondere is dat hierbij de mindervalide ruiters vanaf het begin een belangrijke plaats innemen. Toen Dhr. Nabben begin jaren zeventig met maar liefst 30 paarden (Arabieren) neerstreek op het Wellse kasteel en daar een rijschool startte met als droom er een grote stoeterij van te maken kon hij niet bevroeden dat dit uiteindelijk zou uitmonden in de schitterende manege zoals die nu in het Leuken staat. Ruitersportcentrum Seurenheide. Die hele weg die ligt tussen dat allereerste begin en ruitersportcentrum Seurenheide is ook de geschiedenis van Toon en Ria Janssen. Twee echte “paardenmensen” in hart en nieren. Ook nu inmiddels zoon Paul met zijn partner Sanne de scepter zwaaien zijn ze er nog steeds van ’s morgens tot ’s avonds volop actief.
Geen wonder dat daar uitvoerig bij stil werd gestaan door Gouverneur van Limburg Dhr. Theo Bovens die speciaal op deze zaterdagmiddag naar Well was gekomen om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen van het speciale prachtige boek b.g.v. het 40 jarig lustrum van ruitersportcentrum Seurenheide. Stichting voorzitter Antoine Wintels memoreerde een aantal zaken uit de geschiedenis  in zijn speech die ook aandachtig gevolgd werd door de burgemeester van de gemeente Bergen Mw. Manon Pelzer die daarna ook een exemplaar van het jubileumboek kreeg overhandigd.
Om het mogelijk te blijven maken dat de manege rijlessen kan blijven aanbieden aan mindervalide mensen is het nodig dat er voldoende financiën binnen komen en daarvoor is de stichting aangewezen op particulieren, Rotary clubs, bedrijfsleven en andere goede gevers. Zonder die bijdragen wordt het erg moeilijk om die waardevolle activiteit voor de verdere toekomst veilig te stellen. Vandaar de oproep aan iedereen om de website van manege Seurenheide te bezoeken, te kijken wat voor fantastisch werk hier gedaan wordt door vele vrijwilligers  en het formulier in te vullen waarmee je donateur wordt van de manege. Voor iedere € 100,- kan een gehandicapte medemens een jaar lang rijles krijgen. Iets om tenminste eens over na te denken.
Kijk opwww.rsc-seurenheide.nl en www.vriendenvanseurenheide.nl 


 

Overige berichten

- Adventsconcert Wells Stemmenorkest “De kracht van een lied ”
- Āld Prinse Còmpeni-j reiken 21e Mosa Joertsicus uit
- Schoolplein wordt groen en blauw
- Herinrichting en archeologisch onderzoek in Maaspark Well
- Tweede Kamerverkiezing
- Chineesbuffet voor de gasten van de Zonnebloem
- ... alder werre!
- Boekpresentatie “De oudste huizen van Well en hun eigenaren”
- Een excursie met Kampergeul B.V.
- Wist u dat er in Well 3 energiecoaches zijn?
- Snoeiwerkzaamheden Well
- Maandag 6 november van 19.30 uur tot 21.30 uur in MFC De Buun
- Mooi bedrag Rabo ClubSupport voor de Zonnebloem afdeling Well / Wellerlooi.
- Zonnebloemloterij 2023
- Record bedrag Rabo ClubSupport voor Archief Well