FEESTELIJKE BIJEENKOMST OP 40 JARIGE WELLSE MANEGE SEURENHEIDE.

Publicatiedatum: 15-11-2014

Zaterdagmorgen 15 november 2014 miezert het wat op het redelijk gevulde parkeerterrein bij 'Ruitersportcentrum Seurenheide'. Maar dat is geen weerspiegeling van de warmte die je tegemoet komt als je de drukke foyer van deze prachtige manege binnenwandelt. Gezelligheid troef en een drukte van jewelste. De koffie en thee staan klaar en er is ook nog een lekker petitfourtje bij. Want het is feest, er wordt gevierd dat de manege al 40 jaar gastvrijheid biedt aan ruiters uit de hele regio en het bijzondere is dat hierbij de mindervalide ruiters vanaf het begin een belangrijke plaats innemen. Toen Dhr. Nabben begin jaren zeventig met maar liefst 30 paarden (Arabieren) neerstreek op het Wellse kasteel en daar een rijschool startte met als droom er een grote stoeterij van te maken kon hij niet bevroeden dat dit uiteindelijk zou uitmonden in de schitterende manege zoals die nu in het Leuken staat. Ruitersportcentrum Seurenheide. Die hele weg die ligt tussen dat allereerste begin en ruitersportcentrum Seurenheide is ook de geschiedenis van Toon en Ria Janssen. Twee echte “paardenmensen” in hart en nieren. Ook nu inmiddels zoon Paul met zijn partner Sanne de scepter zwaaien zijn ze er nog steeds van ’s morgens tot ’s avonds volop actief.
Geen wonder dat daar uitvoerig bij stil werd gestaan door Gouverneur van Limburg Dhr. Theo Bovens die speciaal op deze zaterdagmiddag naar Well was gekomen om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen van het speciale prachtige boek b.g.v. het 40 jarig lustrum van ruitersportcentrum Seurenheide. Stichting voorzitter Antoine Wintels memoreerde een aantal zaken uit de geschiedenis  in zijn speech die ook aandachtig gevolgd werd door de burgemeester van de gemeente Bergen Mw. Manon Pelzer die daarna ook een exemplaar van het jubileumboek kreeg overhandigd.
Om het mogelijk te blijven maken dat de manege rijlessen kan blijven aanbieden aan mindervalide mensen is het nodig dat er voldoende financiën binnen komen en daarvoor is de stichting aangewezen op particulieren, Rotary clubs, bedrijfsleven en andere goede gevers. Zonder die bijdragen wordt het erg moeilijk om die waardevolle activiteit voor de verdere toekomst veilig te stellen. Vandaar de oproep aan iedereen om de website van manege Seurenheide te bezoeken, te kijken wat voor fantastisch werk hier gedaan wordt door vele vrijwilligers  en het formulier in te vullen waarmee je donateur wordt van de manege. Voor iedere € 100,- kan een gehandicapte medemens een jaar lang rijles krijgen. Iets om tenminste eens over na te denken.
Kijk opwww.rsc-seurenheide.nl en www.vriendenvanseurenheide.nl 


 

Overige berichten

- Terugblik online informatiesessie dijkversterkingen Well
- Update CV de Maasjoerts
- Online Woordenboek Wells Dialect
- Uitslag Nationale Zonnebloem Loterij 2021
- Foto's Geluidswal De Kamp
- Column Pierre Linssen: “De mens is niet alléén in het al dan niet gevaccineerd zijn een bedreiging voor elkaar.”
- LETOP ONLINE: Informatiebijeenkomst Dijkversterking/ Terugblik Hoogwater
- Column Pierre Linssen: COVID‐19, wat we er van denken en de ‘maatregelen’
- Column Pierre Linssen: Afleiding
- Uitnodiging: boekpresentatie 'WELL sporen uit het verleden'
- Resultaten belevingsonderzoek hoogwater
- Column Pierre Linssen: The neverending story: Game of Thrones
- Spokentochten Reanimatiedag
- Well: vooraankondiging informatiebijeenkomst
- Column Pierre Linssen: Mijn favoriete meester van toen; Piet van Osch!