Gemeentekoning 2017 komt uit Well!

Publicatiedatum: 27-05-2017

Het lukt ons Wellse St. Antoniusgilde in de persoon van Jan Wolters, om het begeerde gemeentekoningschild binnen  te halen. Dit is de 5e keer sinds de start van het gemeentekoningschieten in 2002, dat het schild naar ons dorp wordt gehaald!
 

 

Op 25 mei 2017 vindt voor 15e keer het gemeentekoningschieten plaats tussen de vijf gilden en schutterijen uit de gemeente Bergen. Deze keer ligt de organisatie in handen van het Wellse St. Antoniusgilde. De schutters en het publiek op het schietterrein genieten niet alleen van een heerlijk zonnetje, maar ook van spannende wedstrijden.

De opening vindt plaats door voorzitter Henk Reiniers en loco-burgemeester Splinter. Ook namens het Emerson College is een afvaardiging aanwezig. Na de openingschoten door deze notabelen, zijn de vogels "gevrijd" en beginnen de gastverenigingen aan hun kwalificatieronde. De winnaar bij Afferden is Nico Kleintjes (97 schoten), gevolgd door Pim Kempel uit Bergen (88 schoten) en titelverdediger Martien Martens uit Aijen (105 schoten). Siebengewald heeft iets langer werk waardoor ook het Wellse gilde en de jeugd gaan beginnen aan hun kwalificatie. Net voor de Wellse vogel valt, lukt het Siebengewald met het 225e schot om hun houten vogel naar beneden te halen. Voor schutterij Ons Genoegen is het Cor Thijssen die doorgaat naar de finale. Inmiddels is de Wellse kwalificatievogel fors kleiner geworden. Het verlossende schot (83e) komt hier van Jan Wolters.

Bij de jeugd is er dit jaar een kleine opkomst: slechts 4 schutters gaan de strijd aan. Majke Welbers, Gijs Welbers en Wilco Reiniers van ons Wellse gilde en Kris Koks uit Siebengewald. Fanatiek en uiterst geconcentreerd valt schot na schot. De jongste van het stel, Kris, haalt met het 106e schot het laatste restant hout van de spil. Hij is de nieuwe (en waarschijnlijk jongste) jeugdgemeentekoning. Enigszins beduusd neemt hij alle felicitaties in ontvangst.

De laatste houten vogel wordt gehesen voor de alles beslissende ronde en de vijf finalisten begeven zich naar de boom. Alle schuttersvrienden zoeken een plekje dichtbij, om hun eigen finalist aan te moedigen. De sfeer is weer top en de verbroedering fantastisch! Vijfennegentig schoten zijn er nodig om de strijd te beslissen. Het lukt ons Wellse St. Antoniusgilde in de persoon van Jan Wolters, om het begeerde gemeentekoningschild binnen  te halen. Dit is de 5e keer sinds de start van het gemeentekoningschieten in 2002, dat het schild naar ons dorp wordt gehaald!

Bij de huldiging spelt de loco-burgemeester het zilveren speldje op bij de jeugdkoning, die inmiddels een beetje bij is gekomen van de schrik. De nieuwe Wellse gemeentekoning krijgt nog de keus van de heer Splinter: de restanten van de vogel of het zilveren gemeente schild. Gelukkig kiest Jan voor het schild J

Jan Wolters is te feliciteren tijdens het inhalen van de nieuwe Wellse gildekoning Rene Eikmans op zondag 25 juni aanstaande.

Overige berichten

- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht