Gertie Zegers-Eickmans is Gilde Koningin,

Publicatiedatum: 03-05-2016

zoon Hans Zegers Drager Schutterskruis, Wilco Reiniers Jeugdkoning en Eefke Eikmans knuppelkampioene

 

Op de eerste zondag in mei is traditioneel het koningschieten van het Sint Antoniusgilde. Dit jaar met een heerlijk zonnetje erbij.

Na de loting bij gildehuis Cafe Vink vertrekt het voltallig gilde richting de gaarde bij kasteel Well. De eerste vleugel valt al na het 6e schot (Herman Eikmans. De andere vleugel duurt wat langer, namelijk bij het 54e schot door Gertie Zegers-Eickmans. De kop valt bij het 71 schot dat door Jan Theeuwen wordt gelost.

Voordat er verder wordt geschoten, is het eerst de beurt aan de jeugd. Dirk Deckers, Majke Welbers, Wilco Reiniers en Gijs Welbers strijden fanatiek voor het laatste schot. Uiteindelijk is het Wilco die het verlossende schot lost (119). Wilco Reiniers neemt het komende jaar het jeugdkoningschild over van Dirk.

Tegelijk met de jeugd hebben ook de volwassenen geschoten voor het schutterskruis (de wedstrijd op de wip). Hier behalen Hans Zegers en Eefke Eikmans de hoogste score. Na twee rondes kampen is het Hans Zegers die 1 punt meer behaald en het komende jaar het schutterskruis zal dragen.

De volgende activiteit is het vogelknuppelen voor de dames. Met de 9e worp haalt Eefke Eikmans de eerste vleugel naar beneden. Twintig worpen later gooit Corina Reiniers de kop naar beneden. Marlies Eikmans gooit bij worp 31 de andere vleugel en staart naar beneden. Nu is alleen de romp over en Eefke knuppelt deze voor het derde jaar op rij naar beneden. Eefke Eikmans is dus de knuppelkampioene van 2016.

Nadat er nog wat drank bijgehaald werd, ging de strijd op de koningsvogel verder. 11 gildebroeders en zusters gingen voor de titel. Met precies 250 schoten gaf de vogel zich gewonnen en was het Gertie Zegers-Eickmans die zich koning 2016-2017 mag noemen.

De festiviteiten werden voort gezet in het gildehuis waar het nog lang gezellig was.

Op 26 juni a.s., tijdens de receptie, bent u welkom en kan iedereen Koningin Gertie, Jeugdkoning Wilco en de kampioenen feliciteren.

Overige berichten

- Fatsoen?
- Vrijwilligersvergadering van De Zonnebloem met veel bedankjes.
- Carnavalsprogramma Maasjoerts 2022-2023
- Carnavaleske filmmiddag in de Buun
- Jesse Sijberts houdt lezing in MFC de Buun: “Well 100 dagen frontlinie”
- Concerto Mosa Joertsicus en Goed Gejat Joertseplat:Sanseveria op 4 februari
- Weer ‘Krènse’ bij de Mosa Joertsicus
- Pontje Reindersmeer uit de vaart
- Koffiemiddag Zonnebloem groot succes
- Ontmoetingspunt met een carnavalstintje
- Gemeente Bergen inventariseert gevolgen stijgende energieprijzen
- Zonnebloem naar de Kerstmarkt
- Atelier Tomas Dirrix wint prijsvraag waterpaviljoen
- Column Pierre Linssen: Moeder
- Bushalte Bosserheide komt te vervallen