Geslaagd Buurtfeest De Alde Slof 2014

Publicatiedatum: 08-07-2014

Vrijdag 4 en zaterdag 5 juli werd het traditionele feest van buurt “De Alde Slof” gevierd.

Ondanks de wat lagere opkomst ten opzichte van vorig jaar was het weer een geslaagd evenement. Op vrijdagavond was er voor de jeugd vanaf groep 8 tot 16 jaar de mogelijkheid om te overnachten in de tent. Er was een oriëntatietocht uitgezet en daarna kon de jeugd boven het kampvuur frikandellen, brood en marshmallows “broaje” onder het genot van een colaatje. Er werd natuurlijk alleen maar verstandig gepraat en tegen 4 uur was het wel welletjes.

Foto: Marco Koenen

’s Ochtends  rond een uur of 8 werden ze allemaal “zachtjes” wakker gemaakt door de organisatie onder het geklapper van pannendeksels. En na een heerlijk ontbijt ging iedereen met kleine oogjes weer huiswaarts.

’s Middags was er voor de jeugd tot groep 7 een spellenmiddag georganiseerd. Bekende spellen zoals vier op een rij, twister, de toren van Pisa waren in groot formaat opgebouwd. De geschminkte kinderen speelden onder vrolijk muziek met de spellen, sprongen op het hippe springkussen of deden mee met de opblaaspaardenrace. Van al die spellen kregen ze natuurlijk lekkere honger. De friet, snacks of chips waren bijna niet aan te slepen!

Foto: Marco KoenenFoto: Marco Koenen

Om vijf uur werd de kindermiddag afgesloten en moest er omgebouwd worden voor de feestavond. Rond 19 uur arriveerden de eerste gasten en stond het uitgebreide buffet klaar. Rostbraten en ham aan het spit werd verzorgd door Slagerij Ankersmit. Daarmee werd een bodem voor de rest van de avond gelegd. Want om 21 uur kwam Limburgs buutkampioen Fer Naus de sfeer nog meer opleuken en werden plaatselijke gasten op de hak genomen. Op de achtergrond werden loten verkocht voor de in de buurt welbekende tombola met mooie prijzen en waarbij de hoofdprijs een mooie tablet was.

Foto: Marco KoenenFoto: Marco Koenen

Ook aan voetbalfan was gedacht. Dat kon niet anders deze dag. Op een groot scherm konden de gasten nagelbijten bij de wedstrijd Nederland-Costa Rica. Na de penalty’s en met de winst op zak kon het feest natuurlijk niet meer stuk. Voor deze 5de editie was artiest “De zingende schilder” ingehuurd en zette de tent nog effe flink op z’n kop.

Foto: Marco Koenen

De organisatie kijkt met een glimlach terug op een zeer geslaagde dag en wil langs deze weg alle gasten, vrijwilligers en ondernemers bedanken voor hun support.

Tot volgend jaar!

Foto's van het Buurtfeest zijn HIER te bekijken

Overige berichten

- Goede Doelen Week 5 t/m 9 juni
- Column Pierre Linssen: Op 8 mei 2023 bereikte Well een historische mijlpaal op kasteel Well.
- In samenwerking met Vocal Group Joy presenteert Fanfare Nooit Gedacht : Oh, wat een jaar!
- Heitje voor een karweitje scouting Wellerlooi
- Gemeentekoningschieten 2023
- Zonnebloemloterij 2023
- Dorpsquiz 'Wette Well? Wette Nie?' een daverend succes!
- Amerikaanse studenten aanwezig bij plaatsing herdenkingspaneel WO2
- Column Pierre Linssen: Toekomstbestendige landbouw (in de toekomstige Groene Rivier Well)
- Ontmoetingspunt Well
- Bingomiddag van de Zonnebloem in de Buun
- Vraag het mantelzorgcompliment aan
- Voorbereidende werkzaamheden rotonde Well
- Inloopbijeenkomst Plannen Groene Rivier
- 𝗦𝘁𝗲𝘃𝗶𝗴 𝗦𝘁𝗮𝗮𝗻 𝗪𝗲𝗹𝗹 𝗲𝗻 𝗪𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿𝗹𝗼𝗼𝗶