Hart in Aktie in Well: De hele dag was één grote verrassing!

Publicatiedatum: 12-01-2021

6 November 2020 was een bijzonder dag voor een hechte familie uit Well. Op deze dag kwam er een tv-ploeg naar Well voor opnames van het programma Hart in Aktie.

Hart in Aktie is een hulpprogramma van SBS6. In Hart in Aktie stelt Wendy van Dijk alles in het werk om mensen die het moeilijk hebben een helpende hand te bieden of eens welverdiend in het zonnetje te zetten. Op die dag was het de beurt aan familie Reiniers om eens in het zonnetje gezet te worden.

Hieronder verteld dochter Ilse hoe die speciale dag verlopen is.

WadM: Hoi Ilse, wat leuk dat je mee wilt werken aan dit interview!
Kun je eens beginnen met vertellen hoe Hart in Aktie bij jullie gezin terecht kwam?

Ilse: De hele verrassing is opgezet door Esther Ten Haaf, zij heeft jarenlang twee avonden in de week voor Rachel gezorgd en uitstapjes met haar gemaakt. Zij kwam veel bij ons thuis en kende ons erg goed. Toen Rachel overleden is, betekende dit voor Esther ook erg veel. Met het organiseren van deze verrassing wilde zij ons steunen en de eerste sterfdag van Rachel niet zomaar voorbij laten gaan. 

WadM: Wat lief dat Esther dit voor jullie geregeld heeft. Erg attent!
Wat hebben jullie die dag allemaal meegemaakt?

Ilse: Wij hebben die dag geluncht met de broer en schoonzus van Mam (Corina). Op een gegeven moment hoorden wij de gildetrom achter ons huis en zijn we gaan kijken wat er aan de hand was. De huifkar met Wendy van Dijk erop kwam toen aanrijden met de cameraploeg erbij. Ik zat op dat moment nog mijn college voor school te kijken op mijn kamer maar werd al snel gehaald om te komen kijken. Wendy vroeg ons of wij meegingen op de huifkar voor een ritje. Wij waren totaal overdonderd en hadden geen idee wat ons te wachten stond. We begonnen onze tocht met het beantwoorden van wat vragen over wat er allemaal was gebeurd en waarom dit een bijzondere dag was. Op de Elsterendijk begon het hele avontuur met als eerste het Kindervakantiewerk wat langs de kant stond. Vervolgens reden wij nog langs familie die thuis uit het raam hingen, collega’s van mij van Bosbrasserie de Sluis, de carnavalsvereniging de Maasjoerts, knutselwerken van de Noabere (dagbesteding van Rachel), het St. Antonius Gilde, Vocal Group Joy, de Strekels, vriendinnen van mij, collega’s van Wilco van Scania Heijen, de vriendengroep Gen Gezicht van Wilco, PSW (dagbesteding van Rachel) en eindigde onze tocht op het kerkplein. Hier kregen wij te zien dat Esther deze verrassing in werking had gezet en werden wij meegenomen de kerk in. In de kerk zat een groot deel van onze familie. Toen wij in de kerk zaten voor het altaar begon er iemand piano te spelen en kwamen Bjorn en Mieke al zingend achter het altaar vandaan. Zij zongen het liedje 1000 Sterre wat wij op Rachels crematie hebben gedraaid. 

Bekijk het optreden in de St.Vituskerk van Bjorn en Mieke via deze Facebook linkhttps://fb.watch/2ZxnrGpSNy/

WadM: Wat een goede organisatie en geweldig dat zoveel mensen hieraan bijgedragen hebben.
Als je iets kon uitkiezen, wat was dan het meest uitzonderlijke van die dag? 

Ilse: De hele dag was één grote verrassing, het mooiste is dat zoveel verenigingen en bedrijven bereid zijn om mee te werken. Het was ontzettend mooi om te zien hoeveel mensen ons die dag wilden steunen door aanwezig te zijn. 

WadM: Het was waarschijnlijk een dag met veel emoties en veel indrukken.
Hoe hebben jullie uiteindelijk deze dag beleefd als gezin?

Ilse: We werden echt overvallen door Wendy die ons mee wilde nemen op de huifkar door het dorp heen. Ik heb zelf de hele dag niet goed beseft wat er allemaal gebeurde. Pas een aantal dagen later viel alles op zijn plek en kwamen de emoties. Het was natuurlijk de dag dat Rachel 1 jaar geleden overleden is, dus de dag was al emotioneel. Er zouden die dag wat familieleden op bezoek komen en we zouden met het gezin ’s avonds samen eten zodat we elkaar konden steunen. De grote Hart in Aktie verrassing zorgde ervoor dat we van deze dag een echte gedenkdag konden maken met heel veel lieve vrienden en familie om ons heen. Je verdriet met anderen kunnen delen is altijd fijner dan alleen.

Wij vonden het ontzettend bijzonder dat zoveel mensen dit voor ons hebben willen doen en we kijken terug op een hele mooie dag!

* De aflevering met familie Reiniers uit Well wordt woensdag 13 Januari 2021 om 21:30 uitgezonden op SBS6.

Overige berichten

- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april