Informatieavonden Inbraak- en Brandpreventie

Publicatiedatum: 23-10-2016

Gemeente Bergen is een veilige gemeente met weinig criminaliteit en woningbranden. Woninginbraken komen in onze gemeente echter relatief veel voor. Om inwoners bewust te maken dat ook zij eenvoudig slachtoffer kunnen worden van een brand of woninginbraak, organiseert de gemeente Bergen rondom de Week van de Veiligheid in alle dorpen een voorlichtingsavond over Brandveiligheid en preventie Woninginbraken. Dit gebeurt in samenwerking met brandweer en politie, én met hulp van een voormalig inbreker.

Brandveiligheid

Tijdens de informatieavond wordt ingegaan op wat u zelf kunt doen om brand te voorkomen, maar ook hoe u vroegtijdig een brand kunt signaleren. Daarnaast krijgt u tips over hoe u veilig uw woning kunt ontvluchten bij brand. Een medewerker van de brandweer is aanwezig waar u meer informatie kunt krijgen en waar u persoonlijke vragen kunt stellen.

Woninginbraken

Ervaringsdeskundige Evert Jansen verzorgt het gedeelte over inbraakpreventie. Als voormalig inbreker laat Evert zien hoe gemakkelijk hij een huis kan binnendringen. Ook geeft hij tips hoe je de kans op een inbraak zelf kunt verkleinen. Evert zegt: “Het is kennelijk nodig dat mensen hiermee geconfronteerd worden om zich vervolgens bewust te worden van de risico’s. Voorafgaand aan de bijeenkomsten loop ik de buurt door en maak ik foto’s van inbraakgevoelige situaties. Mensen kunnen schrikken als ze dan ’s avonds een foto van hun huis of dat van een bekende zien dat niet goed beveiligd is. Maar het werkt wel.”

Laat uw woning checken

Na afloop van elke bijeenkomst worden er onder de aanwezigen drie woningcheques verloot voor een persoonlijk advies hoe de woning veiliger te maken.

Data

In onderstaand overzicht ziet u op welke datum in welk dorp de voorlichtingsavond plaatsvindt. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend.

Aijen/ Bergen Do 29 sept ‘t Veerhuis 19.30 – 21.30

Afferden Ma 3 okt Iedershuus 19.30 – 21.30

Wellerlooi Di 4 okt ‘t Luukske 19.30 – 21.30

Nieuw Bergen Wo 19 okt Den Asseldonk 19.30 – 21.30

Well Ma 24 okt De Buun 19.30 – 21.30

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well