Jouw vereniging kan 200,- Euro verdienen

Publicatiedatum: 19-02-2015

Help mee! Adopteer een tracé.
 

Jaarlijks blijft er na de hoogwaterperiode (maart/april) op de oevers langs de Maas in Limburg veel zwerfvuil achter. Dit zorgt niet alleen voor een lelijk landschapsbeeld, het is ook slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens. Daarnaast veroorzaakt het ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen. Het is een actueel probleem op wereldschaal dat u als vereniging lokaal kunt helpen verminderen.

Project Schone Maas
Er wordt al veel zwerfafval opgeruimd langs de Maas en beken in Limburg. Toch blijft er helaas nog veel troep liggen. Daarom werken diverse overheden, natuurorganisaties, onderzoekinstanties, waterschappen en belangenorganisaties samen in het project Schone Maas. Met dit project maken zij mensen bewust van het zwerfafvalprobleem en organiseren ze opruimacties. In 2013 schoonden 25 verenigingen 46 trajecten op. In 2014 waren er 71 verenigingen die 110 kilometer aan Maasoevers opruimden! Helpt u mee deze resultaten in 2015 te verbeteren?

Help mee! Adopteer een tracé
Wij zijn op zoek naar verenigingen die ons mee willen helpen bij het opschonen van de maasoevers door een gedeelte van de maasoever te adopteren. Oftewel: help ons een stuk maasoever op te ruimen zodat u en uw familie en vrienden er veilig en prettig de vrije tijd kunnen doorbrengen. Voor elke vereniging die meedoet aan deze actie, stellen wij een vergoeding beschikbaar van € 200,00.
Is uw vereniging graag in de gemeenschap actief? Help mee! Adopteer een tracé.

Wat bieden we u verder?
Naast de vergoeding geven wij u materialen om op te ruimen zoals handschoenen, knijpers en vuilniszakken. De deelnemende verenigingen krijgen een gebied toegewezen om op te ruimen. De vereniging ontvangt een beknopte handleiding voor opruimacties, waarin onder andere staat welke materialen u moet opruimen, welke kunnen blijven liggen en waar u voor moet uitkijken.

Interesse?
Wij willen graag weten of u interesse hebt om aan de actie deel te nemen. Er wordt  niet ingezet op 1 opruimdag maar het is de bedoeling dat in de periode van 15 maart tot uiterlijk 1 mei het aan de vereniging toegewezen gebied wordt opgeschoond. U kunt dus zelf bepalen wanneer de opschoonactie plaatsvindt.

Aanmelden.
U kunt zich tot vrijdag 6 maart aanmelden voor deze actie door:
• telefonisch contact op te nemen met het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 0485 - 34 83 83
• een e-mail te sturen naar info@bergen.nl.

Informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact op met het Klant Contact Centrum. U kunt ook de website van www.schonemaas.nl bezoeken.


 

Overige berichten

- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april