KBO Well verrast met senioren prinses en adjudante

Publicatiedatum: 12-02-2023

Toen in het begin van deze eeuw het Bejaardencentrum Eldershome werd gesloten en de toenmalige bewoners noodgedwongen moesten verhuizen naar Bergen, kwam er ook een einde aan de decennialange traditie van een, zoals het toen nog heette, bejaarden-prins of prinses van de Schravelers in Well.

Tevens spatte toen ook de droom uiteen van menigeen die er van droomde ooit nog eens als prins of prinses voorop te gaan in het bejaardencarnaval.

Totdat KBO St. Barbara enkele jaren geleden het lumineuze idee kreeg de jaarlijkse carnavalsmiddag anders in te gaan vullen. De middag werd, i.s.m. MFC de Buun, een avond voor alle 50 plussers en werd omlijst met muziek, dans en jawel: het weer uitroepen van een, zoals het tegenwoordig heet, senioren-prins of prinses. Drie mannelijke hoogheden met een adjudant aan hun zijde werden in de pre-corona periode op de senioren carnavalstroon gezet tijdens deze beregezellige avonden. Nu, in 2023, was het weer zover. In een zeer goed gevulde zaal van de Buun kreeg, in aanwezigheid van Prins Luuk 1 van CV de Maasjoerts met zijn gevolg, het theater van “bubbelkeswien en klatergōld” weer een vervolg.

Wellicht dat de keuzecommissie van de KBO geïnspireerd werd door eerdere benoemingen van prinsessen in plaats van prinsen in de regio! Ook de KBO verraste de zaal met het uitroepen van een prinses. Als seniorenprinses werd Chris 1 (van den Hoef) uitgeroepen en ze koos als haar adjudante Gerdie Sijberts. Het duo werd enthousiast ontvangen en uitgebreid gefeliciteerd.

Chris is als voormalig kasteleinse van Walaria, Onder de Linden en de Buun bij iedereen bekend in heel Well. Dat geldt trouwens ook voor adjudante Gerdie. Zij is als vrijwilliger een duizendpoot die zich inzet voor allerlei verenigingen en activiteiten. Mooi dat beiden op deze wijze in het zonnetje worden gezet. Onder de muzikale klanken van het duo ‘Idem Dito’ volgde nog menige polonaise. Enkele aanwezige Ald Prinse, ondersteund door Ald KBO prinsen en Ald Jeugdprinsen, verhoogden de sfeer en brachten hun winnende Goed Gejat Joertseplat ‘Sanseveria’ liedje “Vör enne neeje gón wi-j òp de kneeje” ten gehore.

De komende periode zal voor dit Prinsesselijke (nieuw woord? )duo anders ingevuld gaan worden dan dat zij gewend zijn gedurende ‘vastenaovend’.

Benieuwd wanneer CV de Maasjoerts verrast met een Prinses Carnaval!!

Overige berichten

- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem
- Column Pierre Linssen: Wensvervullingen ingewilligd van Nelly Linssen-Hurkmans (R.I.P.)
- Wells Forum heet voortaan Dorpsraad Well
- ‘Kreense’ bij Mosa Joertsicus
- ‘Concerto Mosa Joertsicus’ en ‘Goed Gejat Joertseplat:Sanseveria’ op 20 januari
- ONTMOETINGSPUNT WELL 25 JANUARI 2024