Kom naar de Open Monumentendag.

Publicatiedatum: 27-08-2014

"Op reis door de tijd".

Op zondag 14 september is het weer Open Monumentendag. De gemeente Bergen doet mee met het thema ‘Op reis door de tijd’. In Bergen (L) ligt veel historie en het is ook een gemeente waar, soms letterlijk, aan de weg getimmerd wordt voor de toekomst.

 
U kunt deelnemen aan de volgende activiteiten:
 
Historische wandeling Wellerlooi
In natuurgebied De Hamert ligt historie die tot voor Christus terug gaat. Tijdens de Open Monumentendag kunt u hier, tijdens een wandeling, horen en zien wat zich hier allemaal heeft afgespeeld.
De wandeling vindt twee keer plaats: om 11.00 en om 14.00 uur. Startpunt is bij Pannenkoekenhuis De Hamert.
 
Nostalgische busrit Well
 
In het begin van de 20ste-eeuw heeft tussen Venlo en Nijmegen 
de Maasbuurt Spoorweg gelopen. Deze heeft dus ook door de gemeente Bergen gelopen. Er wordt een nostalgische bus ingezet die langs een gedeelte van de route rijdt. Tijdens de rit vertelt conducteur Hannes, leuke anekdotes en wetenswaardigheden over de verschillende halteplaatsen. Het vertrekpunt van de bus is de parkeerplaats bij café/ restaurant Vink, Sterrenbos 1 in Well (bij de pinautomaat). De bus rijdt het gedeelte van de route drie keer. De vertrektijden zijn 11.00, 12:30 en 14:00 uur.
 
Lezing Maasbuurt Spoorweg Nieuw Bergen
 
Bij Potterie De Tramhalte in Nieuw Bergen, een vroegere halte van de Maasbuurt Spoorweg, is, tussen 11.00 en 16.00 uur, schrijver Rudi Liebrand aanwezig. Hij vertelt die dag wetenswaardigheden over de Maasbuurt Spoorweg.
 
Kasteel ruïne Bleijenbeek Afferden
 
Kasteel ruïne Bleijenbeek is een populair monument in de regio. Hier vinden tijdens de Open Monumentendag verschillende rondleidingen plaats. Ieder uur, vanaf 11.00 tot en met 15:00 uur, start een rondleiding van ongeveer 30 minuten.
 
Beltmolen Nooitgedacht Afferden
 
Rijksmonument Beltmolen Nooitgedacht opent zijn deuren tijdens de Open Monumentendag. De molenaar is van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig.
 
Meer informatie: website gemeente Bergen

EXTRA!: De heer Rudi Liebrand geeft op woensdag 10 september een uitgebreide lezing over de Maasbuurt Spoorweg bij Potterie de Tramhalte in Nieuw Bergen. De lezing begint om 20:00 uur. Vanwege een beperkt aantal plaatsen dient u zich vooraf aan te melden. Dit kunt u doen bij Geert Jacobs via e-mail info@rijksweg2.nl

Overige berichten

- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april