Āld Prinse Còmpeni-j reiken 21e Mosa Joertsicus uit

Publicatiedatum: 21-11-2023

Tijdens de carnavalszitting van CV de Maasjoerts op zaterdag 18 november heeft de Āld Prinse Còmpeni-j hun jaarlijkse onderscheiding toegekend aan Marian en Geert Kusters en Marisca en Sjaak Peeters. Ook zij hebben zich decennialang vrijwillig en op een bijzondere wijze ingezet voor de gemeenschap.

De beide echtparen hebben zich vooral onderscheiden door hun inzet voor de Maasjoerts. Allerlei functies zijn door de jaren heen door hen ingevuld in bestuur, prinsengarde, Raad van Elf, technische commissie, krantencommissie, buhnemeester en alle voorkomende hand en span diensten zoals o.a. het besturen van de prinsenauto, verzorgen van een warme hap als het nodig was en materiaalbeheer. Daarnaast is Marian al jaren koorlid en al jaren secretaris van de plaatselijke KBO. Als van een echtpaar een partner zich vrijwillig in zet voor een vereniging of club is het fijn dat hij of zij de ruimte hiervoor krijgt van de andere partner. Deze twee echtparen hebben dat jarenlang samen gedaan met als bijkomend voordeel samen uit samen thuis.

Al met al meer dan genoeg redenen voor de Āld Prinse Còmpenì-j om Marian, Marisca, Geert en Sjaak dit carnavals seizoen te onderscheiden met de Mosa Joertsicus. Zij worden op het Concerto Mosa Joertsicus nog eens extra in het zonnetje gezet. De uitvoering is op zaterdag 20 januari 2024 in de Buun en wordt, in samenwerking met de A.P.C., uitgevoerd door harmonie ‘de Vriendenkring’.

Overige berichten

- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem
- Column Pierre Linssen: Wensvervullingen ingewilligd van Nelly Linssen-Hurkmans (R.I.P.)
- Wells Forum heet voortaan Dorpsraad Well
- ‘Kreense’ bij Mosa Joertsicus
- ‘Concerto Mosa Joertsicus’ en ‘Goed Gejat Joertseplat:Sanseveria’ op 20 januari
- ONTMOETINGSPUNT WELL 25 JANUARI 2024