Leergeld De Stuwwal: Alle Kinderen mogen meedoen!

Publicatiedatum: 01-09-2021

Wij vinden dat ieder kind gelijke kansen verdient, en wij zorgen daarvoor.

Stichting Leergeld De Stuwwal is actief in de Gemeenten Heumen, Mook en Middelaar, Gennep en Bergen.

Vrijwilliger Jan vertelt met trots enthousiasme over de Stichting: "Helaas zijn er in Nederland duizenden kinderen die niet overal aan mee kunnen doen, simpelweg omdat papa en mama het niet breed hebben. Om wat voor reden dan ook. In het werkgebied van Stichting Leergeld de Stuwwal zijn dit er ook een kleine duizend. Wij vinden dat ieder kind gelijke kansen verdient!" Daar zet Jan zich ook graag voor in.

Neem contact op met De Stuwwal. "Wij zorgen dan snel dat er een intermediair bij het gezin langskomt, die met de mensen praat. Hij of zij beoordeelt dan de situatie, en bespreekt wat het kind nodig heeft om mee te kunnen doen. Vervolgens maken wij dit ook weer snel mogelijk”

Stichting Leergeld is bijzonder

De Stichting Leergeld kent dus de situatie in het gezin, de intermediairs zijn opgeleid en ervaren. Zij komen na een aanvraag gewoon thuis. Zo direct betrokken is Leergeld. Er is geen sprake van het invullen van onbegrijpelijke formulieren, Leergeld is kort en krachtig, rechtdoor zee.

Wat Stichting Leergeld ook bijzonder maakt is de speciale manier van vergoeden. De vrijwilligers sturen het benodigde geld niet naar de ouders maar direct naar de helpende. Als een kind via de Stichting Leergeld bijvoorbeeld wil voetballen, dan overleggen Jan en zijn medevrijwilligers direct met de voetbalvereniging. "In plaats van dat ze de factuur naar de ouders sturen, krijgen wij die, en betalen wij die aan de voetbal vereniging. Dat kan heel snel gaan”.

Jan legt uit dat de stichting een enorm breed scala aan uitgaven dekt. 'Wij werken eigenlijk met vier verschillende categorieën.

Allereerst is daar natuurlijk ONDERWIJS. Dan springen wij bij in de kosten van lesmateriaal of excursies of een degelijke fiets voor naar school. SORT zelf is ook een categorie. Daartoe behoren bijvoorbeeld zaken als zwemles, maar ook voetbal en judo.

Maar we hebben ook de categorie WELZIJN.

De laatste categorie is CULTUUR, muziekles valt hier ook onder. Wij vinden het tenslotte uiterst belangrijk dat ieder kind mee kan gaan naar alle georganiseerde activiteiten!"

Jan benadrukt verder geen hulpverlener te zijn, enkel dienstverlener. "Wij kunnen de problemen niet oplossen, daar zijn wij ook niet voor. Stichting Leergeld De Stuwwal hoopt te voorkomen dat kinderen om financiële redenen opgroeien met een achterstand”.

"Als ze nu allemaal gewoon kunnen meedoen, kunnen ze later gewoon meetellen. Hebben ze meer kansen in de maatschappij, en dat is dan weer beter voor de maatschappij."

Op die manier hoeven ook de toekomstige kinderen van geholpen kinderen niets te missen.

Overige berichten

- Goede Doelen Week 5 t/m 9 juni
- Column Pierre Linssen: Op 8 mei 2023 bereikte Well een historische mijlpaal op kasteel Well.
- In samenwerking met Vocal Group Joy presenteert Fanfare Nooit Gedacht : Oh, wat een jaar!
- Heitje voor een karweitje scouting Wellerlooi
- Gemeentekoningschieten 2023
- Zonnebloemloterij 2023
- Dorpsquiz 'Wette Well? Wette Nie?' een daverend succes!
- Amerikaanse studenten aanwezig bij plaatsing herdenkingspaneel WO2
- Column Pierre Linssen: Toekomstbestendige landbouw (in de toekomstige Groene Rivier Well)
- Ontmoetingspunt Well
- Bingomiddag van de Zonnebloem in de Buun
- Vraag het mantelzorgcompliment aan
- Voorbereidende werkzaamheden rotonde Well
- Inloopbijeenkomst Plannen Groene Rivier
- 𝗦𝘁𝗲𝘃𝗶𝗴 𝗦𝘁𝗮𝗮𝗻 𝗪𝗲𝗹𝗹 𝗲𝗻 𝗪𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿𝗹𝗼𝗼𝗶