Limburgs kampioenschap tijdrijden & Nederlands kampioenschap tijdrijden paracycling in Well

Publicatiedatum: 08-06-2018

Op woensdag 13 juni en woensdag 20 juni organiseert TWC Noord-Limburg wederom onder auspiciën van de KNWU 2 tijdritten in de gemeente Bergen. Prachtig, nu de gemeente Bergen door de fietsersbond is uitgeroepen tot meest ontspannende fietsgemeente van Nederland en 2018 in het teken staat van de fiets en de gemeente activiteiten ondersteunt zoals deze, die te maken hebben met fietsen, onder de slogan “Bergen fietst”. Op beide dagen starten de fietsers bij het Sluizencomplex in Well. 

Op woensdag 13 juni staat het Limburgs kampioenschap tijdrijden op het programma. Ongeveer 120 wielrenners en -rensters uit de hele provincie Limburg staan hier aan de start en zullen de strijd aangaan wie zich, in de diverse klassen, de beste tijdrijder of –rijdster 2018 van de provincie Limburg mag noemen. Het LK tijdrijden wordt in combinatie gereden met de Limburg Cycling Chrono Trofee. Een competitie van 4 tijdritten door de gehele provincie Limburg, waarvan de de eerste 2 wedstrijden al verreden zijn en de finale wordt gereden op 11 juli op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard. Aan deze competitie kan iedereen meedoen die minimaal een basislidmaatschap heeft bij de KNWU. Inschrijven kan via de facebookpagina van de Limburg Cycling Chrono Trofee.

Een week later op woensdag 20 juni is de gemeente Bergen gastheer van het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor paracyclers.
Een Nederlands kampioenschap voor wielrenners met een handicap met diverse wereldtoppers aan de start. Zo staan er enkele wereldkampioenen in hun klasse uit ons land aan de start tijdens dit NK. Als voorprogramma van dit NK, vindt er een koppeltijdrit plaats. Deze koppeltijdrit is ook onderdeel van de Limburg Cycling Chrono Trofee. Zie voor deelname aan deze koppeltijdrit hun facebookpagina.Beide avonden, zal de eerste renner of –renster van start gaan om 18.30 uur vanaf het sluizencomplex in Well. De laatste renner/renster gaat om ongeveer 20.30 uur van start, voor een tijdrit over exact 25 km over een volledig afgesloten parcours door een deel van de gemeente Bergen.

Het parcours loopt vanaf het sluizencomplex richting Bergen over de Oude Baan. In Bergen gaat het rechtsaf over de Ontginningsweg richting de Ceresweg (toeristenweg). Daar gaat men rechts richting Well, waar ter hoogte van de Wezerweg het 1e keerpunt is. Vervolgens rijden de renners terug over de Ceresweg richting Siebengewald. Daar wordt gekeerd ter hoogte van de Siebengewaldseweg. Vervolgens rijdt men terug naar de Ontginningsweg, draait men de Ontginningsweg op om op de kruising met de Vogellaan, linksaf te draaien richting Well om vervolgens te finishen op het sluizencomplex ter hoogte van bosbrasserie In de Sluis.

Een prachtig tijdritparcours is vorig jaar al gebleken, toen er voor het eerst een tijdrit op dir parcours werd georganiseerd.

Bezoekers zijn van harte welkom om langs de route de renners en rensters aan te moedigen. U kunt gedurende de tijd tussen 18 uur en 21.15 uur echter niet met auto of fiets op het parcours, dat geheel is afgesloten voor alle verkeer.

 

Overige berichten

- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april