Limburgse Kampioenschappen paarden en pony's

Publicatiedatum: 27-07-2010

Pony- en paardenruiters, springen en dressuur, de afdelingsdressuur; het zijn de traditionele elementen in een hippisch evenement. Maar de Limburgse Kampioenschappen Paarden en Pony’s op het evenemententerrein ’t Knikkerven in het Noord-Limburgse Well zijn veel meer dan een traditioneel paardensportevenement. Niet alleen paardenliefhebbers, ook de inwoners van Well en andere omringende plaatsen en de vele vakantiegangers in de regio komen er op 14 en 15 augustus twee dagen lang ruim aan hun trekken. Bijvoorbeeld met de ongelooflijke Belgische stuntgroep The Thunderguys. En dat helemaal gratis!

Limburgse Kampioenschappen paarden en pony’s meer dan hippisch evenement
“De veelzijdigheid maakt het onderscheid”.

“Alleen al de geweldige ambiance en unieke opzet maken het tot een evenement voor iedereen, jong en oud”, zegt Kees Berends, die zich met de pr en sponsoring van het evenement bezig houdt. “Vooral de compacte opzet is onderscheidend. Vanuit de centrale publieksplaats, wij noemen dat het strodorp of promodorp, zijn straks alle activiteiten te bezoeken en te bekijken. We stoppen niets weg in een hoekje, maar maken alles even belangrijk, toegankelijk en uitnodigend. Zodat het iedereen het gevoel geeft er echt bij te zijn. Ook voor de ruiters zelf is dat trouwens wel zo plezierig. Want we maken geen onderscheid, of het nu om B- of ZZ-ruiters gaat. Iedereen is echt even belangrijk.”

Shows en entertainment
Wat het paardensportdeel betreft: liefst 1200 ruiters komen aan bod in de disciplines dressuur en springen, waarbij tegelijk de afdelingsdressuur wordt afgewerkt. Maar op zondag 15 augustus valt ook te genieten van een spetterende show van The Thunderguys, een internationaal vermaarde Belgische stuntgroep die de meest ongelooflijke stunts op paarden vertoont. Verder geeft een paardenfluisteraar gedurende de dag diverse shows en kan de kleine bezoeker terecht in een speciaal ingericht kinderdorp, waar onder deskundige begeleiding aan allerlei leuke activiteiten meegedaan kan worden, zoals schat zoeken en schminken. Bovendien zijn er op het terrein stands met beelden van een bekende kunstenaar uit Rwanda, terrassen, een barbecue en vooral niet te vergeten: er kunnen prachtige, 7 kilometer lange tochten per huifkar door het Maasduinengebied worden gemaakt, door jong en oud.

Veelzijdig
Volgens Berends is het de veelzijdigheid die dit evenement onderscheidt van soortgenoten. “Wat we in Well proberen te doen is iedereen een aangenaam verblijf bieden. Dat kan alleen als je echt voor iedereen wat te bieden hebt. Als je van paarden houdt, zit je hier goed. Maar wil je gewoon een lekkere dag uit met het gezin, of met een groep vrienden, ook dán zit je hier gebakken. Het is een evenement van genieten in alle vormen, van proeven, ervaren, kijken en beleven, mede mogelijk gemaakt door de inzet van zo’n 400 vrijwilligers. Je moet er gewoon geweest zijn!”
Ook voor de vele vakantiegangers die Noord Limburg aandoen, is het evenement van toegevoegde waarde. Het biedt deze mensen de kans om van erg dichtbij kennis te maken met de Noord-Limburgse gastvrijheid en gezelligheid, maar tegelijk met de natuur en cultuur in de omgeving. En dat alles vlak bij elkaar. De organisatie verwacht tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers.

Gratis toegang
De Limburgse Kampioenschappen Paarden en Pony’s vinden plaats in het weekend van 14 en 15 augustus op het evenemententerrein ‘t Knikkerven aan de Wezerweg in Well. The Thunderguys treden alleen op zondag 15 augustus op, in een show van tweemaal een kwartier. De toegang tot het evenement is geheel gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein en in de directe omgeving. Voor het volledige programma kunt u terecht op www.knhsregiolimburg.nl
 

Overige berichten

- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem