Livestream Inhijsen liggers nieuwe brug Wanssum

Publicatiedatum: 10-06-2020

Montage liggers nieuwe brug haven a.s. donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni online te volgen!

Bron foto: www.ooijen-wanssum.nl

Aanstaande donderdag en vrijdag worden de langste prefab voorgespannen liggers ter wereld geplaatst voor de nieuwe brug over de haven in Wanssum. ​​​Via deze link kun je dankzij webcams de montage van de indrukwekkende liggers op de voet volgen. De montage start naar verwachting om 8.00 uur 's ochtends op donderdag 11 juni. 

Wereldrecord
Om een brug over de haven te maken en tussensteunpunten direct naast de waterkering te voorkomen bleek een wereldrecord nodig. Met een lengte van 69 meter zijn dit de langste voorgespannen liggers die ooit zijn geproduceerd. De 8 liggers zijn geproduceerd door Haitsma Beton uit Friesland en zijn momenteel onderweg over het water vanuit Kootstertille naar de haven van Wanssum. Met twee drijvende bokken (kranen) worden de liggers vanaf het water ingehesen en gemonteerd. Een indrukwekkende operatie. Zowel op donderdag als op vrijdag worden 4 liggers gemonteerd. 

Gebied afgesloten voor publiek
Door het coronavirus zijn er verschillende maatregelen van toepassing waardoor het gebied niet toegankelijk kan worden gemaakt voor publiek. De veiligheid en gezondheid van de medewerkers en omgeving staan voorop. Om het inhijsen van de liggers wel te kunnen zien, is de montage via een livestream op de website te volgen. Jules Janssen, projectdirecteur Mooder Maas: “We hadden graag allerlei mogelijkheden gecreëerd voor de omgeving om dit bijzondere moment live te volgen, maar dat kan helaas niet. Daarom roepen we iedereen op om veilig thuis te blijven. Helaas is het nu niet anders. Om ervoor te zorgen dat iedereen het spektakel toch op een veilige manier kan volgen hebben we deze livestream ingericht". 

Overige berichten

- Fatsoen?
- Vrijwilligersvergadering van De Zonnebloem met veel bedankjes.
- Carnavalsprogramma Maasjoerts 2022-2023
- Carnavaleske filmmiddag in de Buun
- Jesse Sijberts houdt lezing in MFC de Buun: “Well 100 dagen frontlinie”
- Concerto Mosa Joertsicus en Goed Gejat Joertseplat:Sanseveria op 4 februari
- Weer ‘Krènse’ bij de Mosa Joertsicus
- Pontje Reindersmeer uit de vaart
- Koffiemiddag Zonnebloem groot succes
- Ontmoetingspunt met een carnavalstintje
- Gemeente Bergen inventariseert gevolgen stijgende energieprijzen
- Zonnebloem naar de Kerstmarkt
- Atelier Tomas Dirrix wint prijsvraag waterpaviljoen
- Column Pierre Linssen: Moeder
- Bushalte Bosserheide komt te vervallen