Lopers met een missie

Publicatiedatum: 11-07-2015

Wellenaren naar de 4daagse van Nijmegen

Van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 juli wordt voor de 99ste keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Ook inwoners van Well trekken weer hun wandelschoenen aan om deel te nemen aan dit grootste en sportief wandelfestijn in Nederland. Dagelijks wordt er weer volop getraind en tijdens een trainings wandeling naar Kevelaer als afsluiting van het voortraject, werden zelfs kaarsjes gebrand voor een goede afloop.

Wellse 4 daagse lopers met een bijzondere missie.

Melanie Hendrix, (Kasteellaan) vertelt: "Dit jaar loop ik voor het eerst de 4 daagse. Ik loop hem niet voor mezelf maar voor mijn broertje Danny die helaas vorig jaar op 26 augustus 2014 zijn strijd tegen acute leukemie heeft moeten opgeven. Ik loop hem ook nog met een andere reden en dat is dat ik graag meer stamceldonoren wil werven voor Nederland.
In Nederland staan in totaal ruim 44.000 mensen ingeschreven in het stamceldonorbestand.
Jaarlijks zoeken er circa 450 Nederlandse patiënten een geschikte stamceldonor om te kunnen overleven.
90% vindt geen geschikte match in Nederland en 13% vindt geen geschikte match wereldwijd.
Er zijn daarom meer inschrijvingen nodig in het stamceldonorbestand.
Als donor kun je levensreddend zijn voor een patiënt en bijbehorende familie! Als je dat beseft en je nog geen donor bent zou je jezelf eens volledig kunnen informeren over deze materie en dan een besluit nemen of je wel of niet stamceldonor wilt worden.
 

Danny met zijn stamcellen op 24 oktober 2013 van een anonieme donor. Kijk eens op www.stamceldonor.nl:
 
Grad van IJzendoorn (Eldershof), weegt op 1 januari 2014 veel te veel. Hij is in een lange reeks van jaren steeds 4 kilo per jaar aangekomen en ziet de teller op 133 kilo staan.
In januari 2014 neemt hij de handschoen op en besluit dat het roer om moet. Hij gaat zijn leefstijl aanpassen, minder en beter eten en meer bewegen. Hij gaat trainen voor de Vierdaagse!
Na de teleurstellingen van eerdere jaren besluit Grad de zaken goed aan te pakken en schrijft hij zich in bij Via Vierdaagse, het voorbereidingsprogramma van KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland. In het trainingsprogramma en in het digitale logboek ActiefMET dat hij bijhoudt vindt hij voldoende motivatie om zeer gedreven te gaan trainen.
De mogelijkheid om zijn trainingen met hulp te plannen en in te loggen, het verschijnen van de prestaties in grafieken motiveert nog meer. Bij het team van Via Vierdaagse en ActiefMET Wandelen  vindt hij antwoorden op vragen over trainen en voeding. Met succes, maar niet zonder hindernissen, volbracht hij de Vierdaagse in 2014. Dit jaar is Grad nog steeds erg gemotiveerd en heeft zelfs twee goede doelen gekoppeld aan de vierdaagse waarvoor hij  nu al lopend geld ophaald.

Gemeente Bergen.

De gemeente Bergen hield een ontvangst voor vierdaagselopers op maandag 6 juli in het gemeentehuis.

Loco burgemeester Ben Buiting heeft alle wandelaars, namens de gemeente Bergen, veel wandelplezier toegewenst. Hij beloofde aanwezig te zijn in Mook en in Milsbeek en hen aan te moedigen om de eindstreep op de Via Gladiola (Sint Annastraat in Nijmegen) te halen.  Onder het genot van een kop koffie en vlaai konden de wandelaars tips en ervaringen met elkaar uitwisselen. Ook ontvingen zij een T-shirt.

Website Well aan de Maas schenkt ook dit jaar weer volop aandacht aan onze Wellse wandelaars en roept hen op om foto's te mailen naar info@wellaandemaas.nl

Het motto van de groep 'Dor zien wi-j wer'  is dit jaar: "Walk for Danny". Zodoende willen ze hem gedenken & eren en zijn zus Melanie steunen in haar eerste vierdaagse. Van deze wandelaars zijn al foto's binnen.  Meer foto's van trainingen en tijdens de vierdaagse zijn welkom en worden op deze pagina geplaatst, evenals verslagen en leuke annekdotes rechtstreeks uit de Vierdaagse. 

  Website van de vierdaagse Nijmegen 2015

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well