Nieuw filmproject mogelijk flinke meerwaarde voor onze omgeving

Publicatiedatum: 19-05-2015

Filmopnames op de Kamp

Als het aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bergen ligt gaan zij in zee met EMS FILMS die een natuurfilm wil maken met als werktitel: 'De vergeten boerderij'. Burgemeester en Wethouders (B&W) zien het maken van deze film als een grote en unieke kans voor Bergen om zich als toeristische natuurgemeente in algemene zin op de kaart te zetten, en daarnaast Maaspark Well en Nationaal Park De Maasduinen in het bijzonder. Volgens wethouder Buiting is dit een kans die mogelijk maar eens in je leven voorbijkomt.

'De vergeten boerderij' speelt zich af op de Huberdenhof aan de Kamp in Well. (Hier woonde voorheen de familie Toon Jenneskens) Een carréboerderij die voor deze gelegenheid teruggebracht wordt in de stijl van de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw. Compleet met de dierenrassen welke in die tijd gehouden werden. Koeien, schapen, kippen en andere. De mensen zijn uit de boerderij vertrokken en de dieren ontdekken voorzichtig hun vrijheid, weten voor zichzelf te zorgen en op te komen. In de film 'vertellen' de dieren het verhaal met hun gedrag. Aandoenlijke, vertederende en hilarische gebeurtenissen doen zich voor.

B&W beschouwen het maken van deze natuurfilm als een schoolvoorbeeld van 'Ondernemen met de Natuur', één van de pijlers in het speerpuntenbeleid. Aan het filmproject kan ook een educatief plan met lespakketten worden gekoppeld. En de boerderij waar de film wordt geschoten kan na afloop dienst doen als educatief centrum, leerwerkproject en/of (streek)restaurant. Daarnaast kunnen lokale bedrijven een financiële bijdrage leveren aan de totstandkoming van de film en/of exploitatie van de boerderij/filmlocatie tijdens en na de filmproductie.

EMS FILMS is bij het grote publiek vooral bekend geworden door 'De Nieuwe Wildernis'. Een bijzondere film gemaakt in natuurgebied de Oostvaardersplassen, provincie Flevoland. Twee jaar lang volgde een aantal filmteams de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. Het werd de beste publieksfilm van 2013, bekroond met een Gouden Kalf en een Rembrandt Award. Deze film trok 750-duizend bioscoopbezoekers in Nederland en België en 8 miljoen kijkers op tv. Maar liefst 4-duizend basisscholen meldden zich aan voor het educatieve pakket. En het bezoekersaantal aan de Oostvaardersplassen steeg van 35-duizend naar 200-duizend. Op 9 april jongstleden is de Duitse versie van 'De Nieuwe Wildernis' in première gegaan onder de titel 'Holland Goes Wild'. 

Artikel: Piet Reintjes

Foto: MaTiKo Well
 

Overige berichten

- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen
- Bootreis met de Zonnebloem
- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april