Ongeval op kruising Wezerweg - Rijksweg N271

Publicatiedatum: 21-06-2016

Een moeder met haar dochter moesten met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Ze zijn gewond geraakt bij een auto ongeluk waarbij twee auto's op elkaar botsten. Een ervan was een wagen met caravan. Het ongeluk gebeurde dinsdag 21-06-2016 even voor 18.00 uur. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid door de Sterrenbos.

Het gedeelte N271 vanaf de bebouwing nabij de kruising Wezerweg tot aan de rotonde naar de brug is zeer omstreden in ons dorp. Al jaren dringt het Wells Forum er met kracht bij de gemeente en provincie op aan om iets te doen aan de snelheid van 80 km. Deze hoge snelheid heeft nog steeds gevaarlijke situaties als gevolg m.n. nabij de afslagen naar de Kasteellaan en de Wezerweg. Diverse keren is een verzoek om hier een snelheid van 50 km in te stellen geweigerd.

In het verleden zijn hier diverse ongelukken gebeurd, zelfs met dodelijke afloop. Ook nu nog zien we vaak hoe er hier botsingen - bijna botsingen - blikschade- omvergereden verkeersborden en andere gevaarlijke situaties ontstaan. Aldus de aanwonenden.

In maart 2015 kwam er een tijdelijke oplossing door verkeerslichten te plaatsen bij een beveiligde oversteekplaats. Men dacht dat automobilisten zodoende hun snelheid gingen minderen.
De tijdelijke maatregel werd genomen vooruitlopend op de aanleg van een rotonde. De aanleg hiervoor wordt geraamd op 1,2 miljoen euro. Enkele jaren geleden nog werden vluchtheuvels en twee oversteekplaatsen aangelegd. Deze maatregelen werkten echter onvoldoende. De bouw van de rotonde nabij de Wezerweg zal echter nog minimaal tot medio 2017 op zich laten wachten, aldus een zegsman van de Provincie in maart 2015.
 

(Foto's: Maasduinen centraal)

Overige berichten

- Voorkom CO-vergiftiging met deze tips
- Terugblik online informatiesessie dijkversterkingen Well
- Update CV de Maasjoerts
- Online Woordenboek Wells Dialect
- Uitslag Nationale Zonnebloem Loterij 2021
- Foto's Geluidswal De Kamp
- Column Pierre Linssen: “De mens is niet alléén in het al dan niet gevaccineerd zijn een bedreiging voor elkaar.”
- LETOP ONLINE: Informatiebijeenkomst Dijkversterking/ Terugblik Hoogwater
- Column Pierre Linssen: COVID‐19, wat we er van denken en de ‘maatregelen’
- Column Pierre Linssen: Afleiding
- Uitnodiging: boekpresentatie 'WELL sporen uit het verleden'
- Resultaten belevingsonderzoek hoogwater
- Column Pierre Linssen: The neverending story: Game of Thrones
- Spokentochten Reanimatiedag
- Well: vooraankondiging informatiebijeenkomst