Opening en bekendmaking nieuwe naam van tienerwerk

Publicatiedatum: 09-03-2016

18 maart in de Buun

Nieuw leven in Tienerwerk Well

Vele tieners en vele ouders in Well zullen opgelucht ademhalen. De vorig jaar juli afgeblazen tieneravonden in De Buun gaan weer van start. En hoe.Vrijdag 18 maart is er vanaf 19.00 uur een knallende opening in De Buun gepland en wordt het nieuwe logo onthuld. Ook staat die avond lasergamen op het programma. Tevens is dj Wolvram uitgenodigd om de avond muzikaal op te luisteren.

Door een gebrek aan vrijwilligers is vorig jaar de stekker uit deze best populaire tieneravonden getrokken. Daarmee kwam een eind aan een initiatief dat onder de namen Wipp in en Outbox jarenlang bekendheid genoot. ‘’Dat was heel jammer’, zegt Remo Broere die zelf regelmatig de tweewekelijkse tieneravonden bezocht en naderhand ook als vrijwilliger actief hierbij was betrokken. ’’Waar moest de jeugd uit Well nu naar toe!’’, vroeg hij zich af. En met hem ook vele ouders. Remo liet het er niet bij zitten en peilde de interesses bij de jeugd, onder leeftijdgenoten en ouders. Zo kreeg hij voldoende vrijwilligers op de been om te werken aan een vernieuwd opzet van het tienerwerk in Well. 
Uit de groep van circa tien vrijwilligers ontstond een vaste kern waaruit een bestuur is gevormd bestaande uit voorzitter Jenny Willems, secretaris Ellen Brauckmann en penningmeester Angelique Vos. (foto)
De afgelopen maanden is hard gewerkt om subsidiegelden te verwerven en een voorlopig halfjaarprogramma op te stellen. ‘’We organiseren activiteiten voor Wellse tieners van groep 8 en de eerste en tweede klas middelbare school‘’, verduidelijkt voorzitter Jenny. ‘’De activiteiten zijn in samenspraak met ons tienerbestuur (afgevaardigden doelgroep, red) ingevuld. We starten met één vrijdagactiviteit per maand en kijken daarna hoe we verder gaan.’’ 
Inmiddels heeft de jeugd gekozen voor koningsdagspelen (15 april), een challenge/karaokeavond (13 mei), een casinoavond (17 juni) en een avond (15 juli) bij Taste & Go in Wellerlooi. Verder wordt er gewerkt met een pasjessysteem en wordt een huishoudelijk reglement opgesteld zodat iedereen weet wat er van elkaar verwacht wordt. Meer bijzonderheden hierover worden verteld tijdens de opening op 18 maart of kan men lezen op facebookpagina nieuw tienerwerk Well. 
De activiteiten zijn gratis dankzij subsidie van de gemeente en eigen acties zoals het meedoen aan de schoonmaakactie langs de Maas en het meedoen aan de Goede Doelen-week. Ook steunbetuigingen van sponsors zijn welkom. Zij kunnen zich richten tot penningmeester Angelique Vos, tel. 06-22863681.

Verslag Frans Thonen

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen