Opening en bekendmaking nieuwe naam van tienerwerk

Publicatiedatum: 09-03-2016

18 maart in de Buun

Nieuw leven in Tienerwerk Well

Vele tieners en vele ouders in Well zullen opgelucht ademhalen. De vorig jaar juli afgeblazen tieneravonden in De Buun gaan weer van start. En hoe.Vrijdag 18 maart is er vanaf 19.00 uur een knallende opening in De Buun gepland en wordt het nieuwe logo onthuld. Ook staat die avond lasergamen op het programma. Tevens is dj Wolvram uitgenodigd om de avond muzikaal op te luisteren.

Door een gebrek aan vrijwilligers is vorig jaar de stekker uit deze best populaire tieneravonden getrokken. Daarmee kwam een eind aan een initiatief dat onder de namen Wipp in en Outbox jarenlang bekendheid genoot. ‘’Dat was heel jammer’, zegt Remo Broere die zelf regelmatig de tweewekelijkse tieneravonden bezocht en naderhand ook als vrijwilliger actief hierbij was betrokken. ’’Waar moest de jeugd uit Well nu naar toe!’’, vroeg hij zich af. En met hem ook vele ouders. Remo liet het er niet bij zitten en peilde de interesses bij de jeugd, onder leeftijdgenoten en ouders. Zo kreeg hij voldoende vrijwilligers op de been om te werken aan een vernieuwd opzet van het tienerwerk in Well. 
Uit de groep van circa tien vrijwilligers ontstond een vaste kern waaruit een bestuur is gevormd bestaande uit voorzitter Jenny Willems, secretaris Ellen Brauckmann en penningmeester Angelique Vos. (foto)
De afgelopen maanden is hard gewerkt om subsidiegelden te verwerven en een voorlopig halfjaarprogramma op te stellen. ‘’We organiseren activiteiten voor Wellse tieners van groep 8 en de eerste en tweede klas middelbare school‘’, verduidelijkt voorzitter Jenny. ‘’De activiteiten zijn in samenspraak met ons tienerbestuur (afgevaardigden doelgroep, red) ingevuld. We starten met één vrijdagactiviteit per maand en kijken daarna hoe we verder gaan.’’ 
Inmiddels heeft de jeugd gekozen voor koningsdagspelen (15 april), een challenge/karaokeavond (13 mei), een casinoavond (17 juni) en een avond (15 juli) bij Taste & Go in Wellerlooi. Verder wordt er gewerkt met een pasjessysteem en wordt een huishoudelijk reglement opgesteld zodat iedereen weet wat er van elkaar verwacht wordt. Meer bijzonderheden hierover worden verteld tijdens de opening op 18 maart of kan men lezen op facebookpagina nieuw tienerwerk Well. 
De activiteiten zijn gratis dankzij subsidie van de gemeente en eigen acties zoals het meedoen aan de schoonmaakactie langs de Maas en het meedoen aan de Goede Doelen-week. Ook steunbetuigingen van sponsors zijn welkom. Zij kunnen zich richten tot penningmeester Angelique Vos, tel. 06-22863681.

Verslag Frans Thonen

Overige berichten

- Gratis shirt voor vierdaagse lopers
- Goede Doelen Week 5 t/m 9 juni
- Column Pierre Linssen: Op 8 mei 2023 bereikte Well een historische mijlpaal op kasteel Well.
- In samenwerking met Vocal Group Joy presenteert Fanfare Nooit Gedacht : Oh, wat een jaar!
- Heitje voor een karweitje scouting Wellerlooi
- Gemeentekoningschieten 2023
- Zonnebloemloterij 2023
- Dorpsquiz 'Wette Well? Wette Nie?' een daverend succes!
- Amerikaanse studenten aanwezig bij plaatsing herdenkingspaneel WO2
- Column Pierre Linssen: Toekomstbestendige landbouw (in de toekomstige Groene Rivier Well)
- Ontmoetingspunt Well
- Bingomiddag van de Zonnebloem in de Buun
- Vraag het mantelzorgcompliment aan
- Voorbereidende werkzaamheden rotonde Well
- Inloopbijeenkomst Plannen Groene Rivier