Opening rondweg Wanssum

Publicatiedatum: 20-08-2020
Mijlpaal: 6 september opening rondweg Wanssum
 
Op 6 september wordt de volgende grote mijlpaal van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum bereikt. De nieuwe rondweg van Wanssum wordt dan feestelijk geopend. Daarmee wordt doorgaand verkeer voortaan om het centrum van Wanssum heen geleid.
 
De opening van de rondweg is een bijzonder moment voor de inwoners van Wanssum en voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Het doorgaande verkeer tussen Venray en Well wordt met de komst van de rondweg om het centrum van Wanssum heen geleid. Een belangrijke wens van het dorp is daarmee ingevuld en een belangrijke doelstelling van de gebiedsontwikkeling  is daarmee bereikt: het vergroten van de leefbaarheid en verkeersveiligheid in het centrum van Wanssum.
 
Openingshandeling
Wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray en Gedeputeerde Carla Brugman van provincie Limburg verrichten op 6 september om 13.00 uur, onder muzikale begeleiding van Fanfare Concordia Wanssum en Marjorette Concordia Wanssum, de openingshandeling op de nieuwe Lienebrug. Tevens wordt de naam van de nieuwe rondweg dan bekend gemaakt. Na het officiële moment krijgen belangstellenden de unieke gelegenheid om de rondweg wandelend te verkennen. Om 16.00 uur wordt het programma afgesloten.
 
Werkzaamheden centrum
Op 7 september wordt de rondweg opengesteld voor verkeer. Daarna gaat Mooder Maas verder met de definitieve inrichting van het centrum van Wanssum. Ook wordt de verkeerssituatie ter hoogte van de fietsoversteek bij de komingang, nabij de Meerlosebaan, dan definitief gemaakt. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren zijn diverse afsluitingen noodzakelijk. Op korte termijn informeren we de bewoners over de details van de planning, werkzaamheden en afsluitingen.
 
Voor meer info:
Projectbureau Ooijen-Wanssum
Bob Obers
(06) 39188228
 
Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is een integraal project van de Provincie Limburg, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Gemeente Venray, Gemeente Horst aan de Maas en Waterschap Limburg. De uitvoering is in handen van Mooder Maas, een aannemerscombinatie van Dura Vermeer en Ploegam. Tot eind 2020 worden van Broekhuizen tot Geijsteren tal van maatregelen genomen om de waterveiligheid te verbeteren. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum combineert de veiligheidsdoelstelling met de ontwikkeling van 340 hectare nieuwe natuur en het scheppen van uitbreidingsmogelijkheden voor bedrijven. Ook de leefbaarheid van het gebied gaat er de komende jaren op vooruit. Mooder Maas is eind 2016 begonnen met de uitvoering van het project. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum moet eind 2020 gereed zijn.
 

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem