Rabobank Horst Venray plant honingboom in Well

Publicatiedatum: 12-12-2018

Op woensdag 12 december plantte Rabobank Horst Venray samen met de gemeente Bergen een honingboom op de hoek Elbert Fransenstraat en Sterrenbos in Well. Aanleiding is de heropening van het vernieuwde Rabobankkantoor aan het Schouwburgplein in Venray eerder dit jaar. Als maatschappelijke bank wil de Rabobank ook iets doen voor de gemeenschap, een bijdrage leveren aan deze regio. Dat doet ze door 32 honingbomen te planten, één in elke dorpskern van het werkgebied. De Rabobank draagt hiermee bij aan de al geleverde inzet in deze regio voor het bevorderen van de bijenpopulatie.

BIJzondere samenwerking

Joan Rothoff van Rabobank Horst Venray en wethouder Antoon Splinter waren bij het planten van de boom in Well aanwezig. Joan: ‘Met het planten van de honingbomen willen wij ons bescheiden steentje bijdragen aan 'Growing a better world together', aan een betere wereld.’ De honingbomen in Well, Wellerlooi en de gemeente Venray worden deze maand geplant. In Horst aan de Maas wil Rabobank in samenwerking met Stichting Landschap Horst aan de Maas de bomen planten tijdens de nationale boomfeestdag op woensdag 13 maart 2019. Deze maatschappelijke honingbomenactie is mogelijk door de samenwerking met gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Bergen, dorpsraden, Stichting Landschap Horst aan de Maas, imkerverenigingen van Venray en Horst en lokale bedrijven.

Bijenoase

De gemeenten dragen het bevorderen van de bijenpopulatie een warm hart toe. Wethouder Antoon Splinter van de gemeente Bergen weet ook dat de bijenstand al een hele poos achteruit gaat. Mede daarom is de gemeente blij met de bijenoase in Bergen. Het planten van de honingbomen, die in de nazomer bloeien, is een superidee, vindt Antoon Splinter.

De honingboom

In de nazomer zijn er weinig bloeiende planten. De honingboom (Sophora japonica) is een boom uit de vlinderbloemenfamilie en bloeit juist in deze periode. Daarmee is de honingboom een uitermate belangrijke drachtplant voor gezonde winterbijen. De bomen kunnen 15 tot 20 meter hoog worden.

Het planten van bomen is ook goed voor ons. Uit onderzoek blijkt dat mensen die in een groene omgeving wonen minder last hebben van depressies, diabetes, astma en stress. Wat goed is voor de bijen, is dus ook goed voor ons.

 

Foto: Aanplant van de honingboom op de hoek Elbert Fransenstraat, Sterrenbos in Well door wethouder Antoon Splinter en Rabobankmedewerker Joan Rothoff en medewerkers van het lokale aannemingsbedrijf.

 

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem