Reeks informatieavonden over Glasvezel

Publicatiedatum: 21-03-2019

Limburg glasvezel organiseert vijf info-avonden over glasvezel in de gemeente Bergen.

In Afferden wordt op 1 april de eerste gehouden in MFC Iedershuus. De presentatie start om 19.30 uur. De andere avonden zijn op 2 april in MFC ‘t Luukske in Wellerlooi, 11 april in MFC de Buun in Well, 17 april in MFC de Klaproos in Siebengewald en 18 april in Den Asseldonk in Bergen telkens om 19.30 uur.

Op de informatieavond legt een projectleider van Limburg glasvezel uit waarom de noodzaak voor glasvezel zo hoog is, wat de kosten zijn en hoe overstappen in zijn werk gaat. Een goede internetverbinding is voor de leefbaarheid van deze dorpen namelijk van levensbelang. Lees hierover meer in het groene glasvezelmagazine dat huis-aan-huis is rondgebracht of op limburgglasvezel.nl.

Tijd voor een nieuw netwerk
De huidige koperen kabelnetwerken werden zo’n veertig jaar geleden aangelegd toen internet en interactieve tv nog niet bestonden. Inmiddels versturen en ontvangen we enorme hoeveelheden data en het zal niet lang meer duren voordat het bestaande netwerk de grenzen van z’n capaciteit bereikt. Op dit moment schrappen kabelmaatschappijen al in het zenderaanbod om voldoende capaciteit, oftewel bandbreedte, over te houden voor interactieve tv. Bovendien loopt de snelheid van de verbinding merkbaar terug als meerdere mensen in huis of in de straat tegelijkertijd tv-kijken of internetten. De huidige situatie laat zich vergelijken met een tweebaansweg die vastloopt door het steeds maar groeiende verkeer. Glasvezel daarentegen heeft een haast onbeperkte capaciteit en biedt honderden rijbanen waarop alles en iedereen onbelemmerd kan doorstromen.

De gemeente Bergen is commercieel niet interessant voor de grote kabelmaatschappijen. Daarom is het initiatief Limburg glasvezel opgestart. Als voldoende mensen uit de gemeente Bergen zich inschrijven voor glasvezel wordt een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk in de hele gemeente gerealiseerd.

De ambassadeurs van de gemeente Bergen stellen het zeer op prijs als u bij één van deze informatieavond aanwezig bent. Een goede internetverbinding is voor de leefbaarheid van de dorpen namelijk van levensbelang.

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem