Rondweg Wanssum klaar voor gebruik

Publicatiedatum: 07-09-2020

Vanaf maandag 7 september kan doorgaand verkeer gebruik gaan maken van de nieuwe rondweg om het centrum van Wanssum heen. De weg werd zondag 6 september feestelijk geopend. Met het bereiken van deze belangrijke mijlpaal in de gebiedsontwikkeling wordt de kern van Wanssum een stuk rustiger: iets waar veel inwoners lang naar hebben uitgekeken.  

Het doorgaande verkeer tussen Venray en Well wordt met de komst van de rondweg om het centrum van Wanssum heen geleid. Een belangrijke wens van het dorp is daarmee ingevuld en een belangrijke doelstelling van de gebiedsontwikkeling  is daarmee bereikt: het vergroten van de leefbaarheid én verkeersveiligheid in het centrum van Wanssum.

Openingshandeling Lienebrug
Wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray en Gedeputeerde Carla Brugman van Provincie Limburg verrichtten vandaag, onder muzikale begeleiding van Fanfare Concordia Wanssum en Majorette Concordia Wanssum, de openingshandeling op de nieuwe Lienebrug. Een persoonlijk hoogtepunt voor Brugman, die zelf in het gebied woont: “Wat hier in Wanssum is gerealiseerd, is uniek op het vlak van hoogwaterveiligheid. Juist omdat het zo veel verder gaat dan hoogwaterbescherming alleen. Binnen Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is met een integrale bril gekeken naar verbeterkansen voor de leefomgeving van de inwoners van dit dorp.” Wethouder Jan Loonen beaamt dat: “Deze rondweg vormt een cruciale stap naar een prachtig groen en autoluw centrum voor Wanssum. Het is een heuglijke dag voor de inwoners van het dorp.” Loonen voegt er zijn complimenten aan de Wanssumers aan toe. “Dit soort projecten hebben een lange adem en zorgen soms ook voor overlast, maar al die tijd hebben de dorpsbewoners zich constructief opgesteld.  Daarvoor worden ze nu beloond.”

Naam onthuld: Boomkensweg
Tevens onthulde de Gedeputeerde de naam van de nieuwe rondweg: Boomkensweg. De Dorpsraad van Wanssum vond een oude kaart uit 1821 waaruit bleek dat  het gebied tussen de Nieuwlandsestraat en de Sint Leonarduskapel vroeger bekend stond als "aan den Boomkens". Waarschijnlijk verwijst de veldnaam naar de bospercelen van de Nieuwlandse bossen.  Na het officiële moment hadden belangstellenden de unieke gelegenheid om de rondweg wandelend te verkennen.

Werkzaamheden centrum
Op maandag 7 september wordt de rondweg opengesteld voor verkeer. Daarna gaat aannemerscombinatie Mooder Maas verder met de definitieve inrichting van het centrum van Wanssum. Ook wordt de verkeerssituatie ter hoogte van de fietsoversteek bij de komingang, nabij de Meerlosebaan, dan definitief gemaakt. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren zijn diverse afsluitingen noodzakelijk. Op korte termijn worden bewoners geïnformeerd over de details van de planning, werkzaamheden en afsluitingen.

Overige berichten

- Terugblik online informatiesessie dijkversterkingen Well
- Update CV de Maasjoerts
- Online Woordenboek Wells Dialect
- Uitslag Nationale Zonnebloem Loterij 2021
- Foto's Geluidswal De Kamp
- Column Pierre Linssen: “De mens is niet alléén in het al dan niet gevaccineerd zijn een bedreiging voor elkaar.”
- LETOP ONLINE: Informatiebijeenkomst Dijkversterking/ Terugblik Hoogwater
- Column Pierre Linssen: COVID‐19, wat we er van denken en de ‘maatregelen’
- Column Pierre Linssen: Afleiding
- Uitnodiging: boekpresentatie 'WELL sporen uit het verleden'
- Resultaten belevingsonderzoek hoogwater
- Column Pierre Linssen: The neverending story: Game of Thrones
- Spokentochten Reanimatiedag
- Well: vooraankondiging informatiebijeenkomst
- Column Pierre Linssen: Mijn favoriete meester van toen; Piet van Osch!