Ruitersportcentrum Seurenheide deelt eerste badges van Young Leaders Program uit.

Publicatiedatum: 09-01-2017

Zondag 8 januari 2017 zijn er op Ruitersportcentrum Seurenheide door Meggie van der Kamp van de KNHS en Esmée Holtermans van Ruitersportcentrum Seurenheide, de eerste badges van het Young Leaders Program uitgedeeld.

Seurenheide was hierbij koploper en dan ook het eerste bedrijf die de eerste onderdelen op zo’n grote manier mocht afronden. Tijdens deze ochtend kregen alle deelnemers de mogelijkheid om een presentatie te geven over de opgedane kennis omtrent de badge. Een badge is een uitgebreid leerprogramma waarin de deelnemers leren dat er nog zoveel meer is, dan alleen maar paardrijden. Samen leren op een leuke en vertrouwde plek geeft plezier en passie. 
Als manegeruiter heb je al snel het imago van een paardenmeisje. Roze rijbroek aan en veel knuffelen. Voor een klein percentage klopt dit, maar veelal vind je op de manege zeer actieve, talentvolle en vooral hardwerkende jongens en meiden. Het Young Leaders Program stimuleert deze ruiters en geeft ze hiermee ook een stem in de paardenbranche. 
De omgang met paarden leert jongeren helder te communiceren, consequent te zijn en door te zetten. Ze zijn in staat om vooruit te denken en het initiatief te nemen. Discipline en plichtsbesef zijn vanzelfsprekend voor hen. Zij dragen immers de verantwoordelijkheid voor het welzijn van een levend dier. 
Samengevat, de omgang met paarden ontwikkelt leiderschap. 


Het KNHS Young Leaders Program biedt hippische ondernemers en verenigingen de mogelijkheid om jongeren met een affiniteit voor paarden en paardensport leiderschapsvaardigheden te leren, die zowel in een hippische omgeving als ook in de maatschappij van essentieel belang zijn. Een van de ouder gaf ons gister de feedback: “Dit is niet alleen voor bij de paarden, maar dit neemt ze mee in de rest van haar leven.” Een mooiere reactie konden wij ons niet wensen.
De Young Leaders zijn iedere zaterdag tussen 12.00 uur en 14.30 uur te vinden op de manege. (Andere tijden zijn in overleg mogelijk.) Hier gaan ze samen aan de slag, ieder op eigen niveau. Van vegen op stal tot het voeren van de paarden. En van de organiseren van evenementen tot het meehelpen als gastvrouw in de foyer. Jezelf ontwikkelen in een vertrouwde omgeving. Competenties als oplossingsgericht denken, zelfvertrouwen ontwikkelen, leren samenwerken, zelfredzaamheid, plichtsbesef en netwerken zijn voorbeelden van competenties die als rode draad door het programma lopen. 
Ook interesse in dit programma en ben je tussen de 8 en 21 jaar? Kom vrijblijvend eens langs op ruitersportcentrum Seurenheide en ontdek of dit programma ook wat voor jou zou kunnen zijn. 

 website RSC-Seurenheide

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well
- GDWW
- Iedereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- De Wensambulance bij de Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Column Pierre Linssen: Ruim 31 jaar later …
- Vernieuwde GroenBlauw schoolplein van de Vitusschool
- Jubileumconcert Jeugdorkest
- Update Wellse kermis
- KVW Well: opgeven is vanaf nu mogelijk
- Goede Doelen Week Well in de startblokken
- Expositie DE OPKOMST, GLORIE en EINDE van VC TORNADO WW.
- gezamenlijk duurzaam sportpark.
- Een bijzondere dag: Verbonden door vriendschap
- 4 mei herdenking op de Hamert
- Gratis T-shirt voor Nijmeegse Vierdaagse lopers uit gemeente Bergen