Succesvolle inruilregeling Eldershome eindigt

Publicatiedatum: 16-04-2013

Destion gaat verhuren

Van de zestien luxe appartementen vlakbij de Maas in Well zijn er zes nog beschikbaar. Om de verkoop te stimuleren kwam Destion in 2011 met de inruilregeling: kopers konden hun eigen woning inruilen bij aankoop van een appartement in Eldershome. Hoewel de regeling erg succesvol bleek, zes woningen werden ingeruild op een appartement, stopt deze per 1 juli 2013. De woningcorporatie wil de appartementen die dan nog niet zijn verkocht, niet langer leeg laten staan en gaan verhuren.

Lia Hendriks van Destion vindt het jammer dat er een einde komt aan de regeling. “Ja, want als verkoopbegeleider heb ik gemerkt dat we mensen echt geholpen hebben met deze regeling. Er waren kopers die vanwege gezondheidsproblemen zo snel mogelijk van hun woning af wilden en graag gelijkvloers gingen wonen. Dankzij de inruilconstructie waren ze verlost van de zorg over hun eigen woning. En wij hebben er geen onaanvaardbaar risico mee gelopen: vijf van de ingeruilde woningen zijn inmiddels alweer doorverkocht.”

Liever verhuren dan leegstand
Waarom stoppen met de regeling als het zo’n succes is? “Tien appartementen zijn verkocht. We vinden dat we het aan de kopers verplicht zijn om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat het gebouw volledig bewoond wordt. We vinden het niet verantwoord om de leegstand langer te laten duren. Natuurlijk is het jammer dat ze niet verkocht zijn. Maar onze basistaak is verhuur, daarom is het voor ons voor de hand liggend om over te gaan tot het verhuren van de appartementen,” licht Lia toe.

Voor huishouden met hoger inkomen
De appartementen zijn erg luxe en ruim en vallen daardoor in het hogere huursegment. Lia: “Ze zijn uitermate geschikt voor de doelgroep die een te hoog inkomen heeft om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen.” Wie in aanmerking wil komen, kan zich inschrijven bij Destion als woningzoekende en reageren op de appartementen zodra deze in het aanbod verschijnen.

Tot 1 juli kunnen geïnteresseerden nog steeds gebruik maken van de inruilregeling en tot die tijd is koop ook nog bespreekbaar. Maar vanaf die datum start de corporatie wel met het gereed maken van de woningen voor verhuur.
Kijk  HIER  voor meer informatie over de inruilregeling, op de site van Destion.

Kijk HIER  op deze website, voor meer foto's van de nieuwbouw e.d. van het Eldershome complex

 

Overige berichten

- Online Woordenboek Wells Dialect
- Uitslag Nationale Zonnebloem Loterij 2021
- Foto's Geluidswal De Kamp
- Column Pierre Linssen: “De mens is niet alléén in het al dan niet gevaccineerd zijn een bedreiging voor elkaar.”
- LETOP ONLINE: Informatiebijeenkomst Dijkversterking/ Terugblik Hoogwater
- Column Pierre Linssen: COVID‐19, wat we er van denken en de ‘maatregelen’
- Column Pierre Linssen: Afleiding
- Uitnodiging: boekpresentatie 'WELL sporen uit het verleden'
- Resultaten belevingsonderzoek hoogwater
- Column Pierre Linssen: The neverending story: Game of Thrones
- Spokentochten Reanimatiedag
- Well: vooraankondiging informatiebijeenkomst
- Column Pierre Linssen: Mijn favoriete meester van toen; Piet van Osch!
- Maaspark Well - Inloopmiddag en -avond 27 September
- Rondleiding Historische Molenroute Well