Uitkijktoren weer stap dichterbij

Publicatiedatum: 18-06-2015

Coöperatiefonds steunt project uit Well

De regio Horst aan de Maas / Venray en de dorpen Well en Wellerlooi bruisen van de initiatieven om het maatschappelijke, sociale en culturele leven te verbeteren. Vaak hangt aan deze initiatieven een flink prijskaartje. Het Coöperatiefonds van Rabobank Horst Venray kan dan uitkomst bieden.

Op donderdagavond 4 juni werd bekend gemaakt welke initiatieven dit jaar een bijdrage ontvangen. Beoordelingscommissie honoreert 16 projecten De ingediende aanvragen werden beoordeeld door de beoordelingscommissie. De commissie boog zich over 38 aanvragen waarvan er uiteindelijk 16 gehonoreerd werden. De commissie bestaat uit maximaal tien personen en vormt een combinatie van ledenraadsleden (René Kuijpers, Leo Heijnen, Vic Timmermans, Liesbeth de Koning, Wim Peeters en Peter van Dijck). én externe experts (Ben van Essen(Senior Strateeg Provincie Limburg en bestuurslid Synthese), Jos Schatorjé (directeur Limburgs Museum), Jan Jenneskens (College van Bestuur Dynamiek Scholengroep) en Ton Michiels (projectontwikkelaar)). Onder voorzitterschap van één van de ledenraadsleden beoordeelt de commissie de ingezonden projecten aan de hand van de richtlijnen en criteria voor toewijzing en kent vervolgens bedragen toe.

Gehonoreerde projecten Coöperatiefonds 2015

Op donderdagavond 4 juni werd bekend gemaakt dat in totaliteit € 135.050,-- is toegekend aan de 16 gehonoreerde projecten. Hiervan heeft een project van het Wells Forum de op één na hoogste bijdrage toegekend gekregen, n.l. €15.000,-. Het betreft hier een project om een uitkijktoren plaatsen in recreatiegebied ‘De Putjesberg’. De Leden van het Wells Forum willen graag een landmark realiseren door het plaatsen van een uitkijktoren in het recreatiegebied “De Putjesberg”. Het huidige wandelgebied bij Putjesberg is al redelijk bekend. Het plaatsen van een uitkijktoren in de buurt van de onlangs geopende schaapskooi maakt het voor de bezoeker extra aantrekkelijk om het gebied te bezoeken en de recreant te verleiden om langer in het gebied te verblijven. De beoogde locatie is nabij de plek waar voorheen de oude uitkijktoren stond. Door deze bijdrage is realisatie van het project alweer een stap dichterbij gekomen. Ook hebben ondernemers uit de regio zoals Ingenieursbureau Wijers en Koppes Constructie een belangrijk bijdrage geleverd om deze bijdragen van de Rabobank binnen te slepen. Het project heeft ook al eerder de steun gekregen van de gemeente Bergen waarbij deze een bedrag van € 25.000,- heeft toegekend.

lees meer op deze pagina

Overige berichten

- Geslaagde picknick Zonnebloem
- Column Pierre Linsen: Kinder Vakantiewerk Well
- Schoolplein wordt groen en blauw
- Drie architecten geselecteerd voor ontwerp Waterpaviljoen Seurenheide
- Wells Forum: leefbaarheidsbudget 2022
- Opbrengst GDWW 2022
- Zondag 3 juli Grensoverschrijdende Fietsdag/Radwandertag.
- Stichting Speelvoorziening Well voert actie via Samen voor de buurt.
- 50 Jaar Modelvliegclub Mc Venus Well.
- Column Pierre Linsen: Groene Rivier
- 30 jarig jubileum Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Vernieuwde Vituskapel wordt ingezegend.
- Struinen door ‘t Sohr
- Informatiebijeenkomst concept-visie Seurenheide
- Sint Antoniusgilde Well - Moedig Voorwaarts met nieuw Koningspaar