Uitnodiging: boekpresentatie 'WELL sporen uit het verleden'

Publicatiedatum: 27-10-2021

Je wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op de boekpresentatie van 'WELL sporen uit het verleden'. Het vijfde boek uit deze serie, met een beperkte oplage, wordt  zondag 21 november 2021 in MFC de Buun gepresenteerd en verkocht.  De zaal is open om 10.00 uur.

Archief Well bracht in 2016 het vierde deel uit van 'WELL sporen uit het verleden'. Men vond het weer eens tijd worden om een vijfde editie te presenteren. Het plan voor de uitgave was oorspronkelijk in 2020 gepland, maar het uitbreken van de Covid-19 pandemie werd spelbreker. Een jaar later ligt er dan toch een nieuwe editie in de 'boekenwinkel' van Archief Well.

Het boek omvat 120 pagina's met vele full color afbeeldingen bij de gevarieerde onderwerpen zoals:

Wellse bijnamen: Arno Hebben alias Bölles - De voorloper van de Rijksweg: de Postweg - Klokkenmakers familie Remmen - De kasteelvrouwen van Well - Bijzondere Wellenaren, 2 personen: Beth Nijsen-Weijs en pater Canutus - Het hoofdvaandel van het St. Antoniusgilde - De naam Knicke dorp, Knikkendorp, Knikkerdorp - Het verdwenen klooster aan het kermisplein - Eerbetoon aan Gerald J. Duffy - Acht foto's Toen en Nu - De oude panden in de Grotestraat. Dit zijn enkele voorbeelden van de inhoud.

Voor de omslagfoto en voor de rubriek 'Toen en Nu' tekende onze dorpsgenoot Charlène Koolmees, studente fotografie, die in het kader van een schoolopdracht haar medewerking verleende. De opmaak en lay out was in handen van  Archief Well medewerker Eveline van de Venn. Het boek is samengesteld door de redactie en aangevuld met enkele gastschrijvers.

Verkoop boek.
Na afloop van de presentatie is het boek direct te koop en kost € 15,00. (inclusief verzendkosten is de prijs €20,75 neem hiervoor contact op met het bestuur via info@archiefwell.nl). Daarna is het verkrijgbaar bij 'Alles onder een dak Vissers, Kasteellaan 11 Well. Ook iedere donderdagmorgen van 10:00 -12:00 uur tijdens de Archief openingsuren in MFC de Buun.

Tijdelijk aanbieding tot 1 januari 2022.
Als speciale actie voor de komende feestdagen zijn deel 1 t/m 4 van   'WELL sporen uit het verleden'  te koop voor €3,75 per stuk. De hele serie van 5 delen is te koop voor €30,00.

Tot ziens op zondag 21 november 10.30 uur. Zaal open om 10.00 uur.

Denk aan het coronatoegangsbewijs, de coronacheck wordt gehanteerd en als je klachten hebt blijf dan thuis. Bij de opstelling van de zaal houden we rekening met voldoende afstand.

Overige berichten

- Fatsoen?
- Vrijwilligersvergadering van De Zonnebloem met veel bedankjes.
- Carnavalsprogramma Maasjoerts 2022-2023
- Carnavaleske filmmiddag in de Buun
- Jesse Sijberts houdt lezing in MFC de Buun: “Well 100 dagen frontlinie”
- Concerto Mosa Joertsicus en Goed Gejat Joertseplat:Sanseveria op 4 februari
- Weer ‘Krènse’ bij de Mosa Joertsicus
- Pontje Reindersmeer uit de vaart
- Koffiemiddag Zonnebloem groot succes
- Ontmoetingspunt met een carnavalstintje
- Gemeente Bergen inventariseert gevolgen stijgende energieprijzen
- Zonnebloem naar de Kerstmarkt
- Atelier Tomas Dirrix wint prijsvraag waterpaviljoen
- Column Pierre Linssen: Moeder
- Bushalte Bosserheide komt te vervallen