Voorbereidende werkzaamheden rotonde Well

Publicatiedatum: 25-03-2023

Volgens de huidige planning start de aanleg van de rotonde op de N271, ter hoogte van de Wezerweg in Well, in augustus. Voordat de daadwerkelijke aanleg begint vinden zogenaamde ‘conditioneringswerkzaamheden’ plaats. Dat zijn werkzaamheden die op de projectlocatie de juiste voorwaarden scheppen om met de aanleg te beginnen. Een voorbeeld zijn de bomen die inmiddels zijn gekapt. Deze vormden een obstakel voor de nieuwe rotonde.

Onderzoek naar explosieven en archeologische waarden
Maandag 27 maart start de Firma Leemans Speciaalwerken B.V. met deze onderzoeken. De verharding op de parkeerplaats Sterrenbos/Kasteellaan wordt opengebroken. Daarna wordt in eerste instantie gezocht naar explosieven (ontplofbare oorlogsresten). Aansluitend naar eventuele archeologische resten in de bodem. Naar verwachting duren de werkzaamheden ongeveer vier weken. Vanzelfsprekend kunnen eventuele vondsten leiden tot vertraging.

Veiligheid
Omdat actief wordt gezocht naar explosieven staan de werkzaamheden onder strikte controle van gecertificeerde veiligheidsfunctionarissen. Als verdachte objecten worden aangetroffen neemt de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) van Defensie de leiding over.

Bereikbaarheid en parkeren
De Kasteellaan en de Sterrenbos worden tijdens de werkzaamheden niet afgesloten. Parkeren op de parkeerplaats is tijdens de werkzaamheden echter niet mogelijk. Na afronding van de onderzoeken is parkeren in zeer beperkte mate weer mogelijk.

Vragen?
Neem dan contact op. Dat kan: - via een e-mail naar e.baggen@bergen.nl; - of telefonisch via het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83.

Overige berichten

- Goede Doelen Week 5 t/m 9 juni
- Column Pierre Linssen: Op 8 mei 2023 bereikte Well een historische mijlpaal op kasteel Well.
- In samenwerking met Vocal Group Joy presenteert Fanfare Nooit Gedacht : Oh, wat een jaar!
- Heitje voor een karweitje scouting Wellerlooi
- Gemeentekoningschieten 2023
- Zonnebloemloterij 2023
- Dorpsquiz 'Wette Well? Wette Nie?' een daverend succes!
- Amerikaanse studenten aanwezig bij plaatsing herdenkingspaneel WO2
- Column Pierre Linssen: Toekomstbestendige landbouw (in de toekomstige Groene Rivier Well)
- Ontmoetingspunt Well
- Bingomiddag van de Zonnebloem in de Buun
- Vraag het mantelzorgcompliment aan
- Inloopbijeenkomst Plannen Groene Rivier
- 𝗦𝘁𝗲𝘃𝗶𝗴 𝗦𝘁𝗮𝗮𝗻 𝗪𝗲𝗹𝗹 𝗲𝗻 𝗪𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿𝗹𝗼𝗼𝗶
- Column Pierre Linssen: 12