Vraag voor 1 juli een lintje aan voor een Wellse of Wellenaar die het verdiend heeft!

Publicatiedatum: 19-05-2016

Ere wie ere toekomt.

Tijdens de Lintjesregen van 2016 hebben 8 inwoners uit de gemeente Bergen een lintje ontvangen: de heer: Sjraar Theeuwen uit Wellerlooi, de heer Vic Timmermans uit Well, de heer Ton Wijnhoven uit Aijen. Uit Nieuw Bergen: de heer Cees van Haperen, de heer Martin Arntz en mevrouw Ans Duijf. En in Siebengewald de heren Jan Straatman en Tiny School.
Het lintje hebben zij ontvangen vanwege hun inzet voor de gemeenschap. Misschien kent u ook wel iemand die een lintje verdient? Iemand die zich inzet voor de samenleving, vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid? Dan kunt u deze persoon voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Vooral vrijwilligers komen in aanmerking vanwege hun bijzondere verdiensten en opvallende prestaties voor de samenleving.


De Lintjesregen
Koninklijke onderscheidingen worden onder andere uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen, de dag voor Koningsdag. Aanvragen voor een Koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen 2017 moeten uiterlijk 1 juli 2016 zijn ingediend. U kunt ook bij andere bijzondere gelegenheden iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, zoals bij een jubileum van een vereniging. De aanvraag moet dan minimaal vijf maanden vóór de geplande datum van uitreiking zijn ingediend.


Wie komt in aanmerking?
Het verenigingsleven is van oudsher stevig verankerd in de samenleving van de gemeente Bergen. Velen zijn actief in de sport, de zorg, het jeugd- en jongerenwerk, de (volks)cultuur en op muzikaal gebied. Misschien minder voor de hand liggend, maar ook maatschappelijke verdiensten bij belangenorganisaties, werkgeversverenigingen, vakbonden, opvang of projecten in het buitenland, kunnen in aanmerking komen voor een onderscheiding.


Ook vrouwen
Op provinciaal niveau blijkt nog steeds dat het aantal voorstellen voor vrouwen achter blijft bij de mannelijke gedecoreerden. Datzelfde geldt voor voorstellen voor niet-westerse allochtonen. Daarom wordt uw bijzondere aandacht gevraagd voor het indienen van voorstellen voor deze specifieke doelgroepen.


Iemand voordragen?
U kunt iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding bij het secretariaat van de burgemeester, telefoon (0485) 34 8383 of e-mail bestuurssecretariaat@bergen.nl.

 

 

Overige berichten

- Online Woordenboek Wells Dialect
- Uitslag Nationale Zonnebloem Loterij 2021
- Foto's Geluidswal De Kamp
- Column Pierre Linssen: “De mens is niet alléén in het al dan niet gevaccineerd zijn een bedreiging voor elkaar.”
- LETOP ONLINE: Informatiebijeenkomst Dijkversterking/ Terugblik Hoogwater
- Column Pierre Linssen: COVID‐19, wat we er van denken en de ‘maatregelen’
- Column Pierre Linssen: Afleiding
- Uitnodiging: boekpresentatie 'WELL sporen uit het verleden'
- Resultaten belevingsonderzoek hoogwater
- Column Pierre Linssen: The neverending story: Game of Thrones
- Spokentochten Reanimatiedag
- Well: vooraankondiging informatiebijeenkomst
- Column Pierre Linssen: Mijn favoriete meester van toen; Piet van Osch!
- Maaspark Well - Inloopmiddag en -avond 27 September
- Rondleiding Historische Molenroute Well