"Vrienden Van De Maasjoerts" houdt op te bestaan.

Publicatiedatum: 27-03-2014

Wie ontvangt de allerlaatste cheque?

Voor Stichting “Vrienden van de Maasjoerts” (VVDM) komt de finish in zicht. Op 1 april aanstaande komt er na ruim 11 jaar een einde aan deze charitatieve stichting die d.m.v. de organisatie van 5 edities van The Best Business Party in al die jaren voor vele 10 duizenden euro’s aan geld en goederen heeft gedoneerd aan goede doelen in de regio!

Met een afsluitend vrijwilligersfeest in Auberge de Grote Waaij op 29 maart en de donatie van de laatste cheque aan een goed doel op zondag 30 maart wordt de stichting opgeheven! De stichting is ontstaan uit een brainstorm bijeenkomst over een financiële injectie aan de Wellse carnavalsvereniging “de Maasjoerts” bij gelegenheid van hun 4x11 jarig bestaan in 2003. Een aantal ondernemers aangevuld met enkele bestuursleden uit de carnavalsvereniging hadden plannen voor een eenmalig zakenfeest met netwerkfunctie waarbij een mooi bedrag gegenereerd zou kunnen worden voor de carnavalsvereniging. Dat resulteerde in de oprichting van de stichting in april 2003.

Het achtkoppige bestuur onder voorzitterschap van Marleen Theeuwen ging voortvarend van start en al gauw bleek er veel animo te zijn voor een dergelijk evenement. Als locatie werd gekozen voor Auberge “de Grote Waaij” te Well waar de stichting vrijwel “cart blanche” kreeg betreffende het inrichten van de Tiendschuur, de mooie binnenplaats en het restaurant gedeelte. De familie Neijenhuis stonden met hun personeel en Franse keuken garant voor culinaire traktaties aan de gasten. Het bedachte concept kreeg de naam “The Best Business Party” en vond plaats op zaterdag 25 oktober 2003. Het werd een doorslaand succes en uit de hele regio stroomden de positieve reacties binnen.

Bij het jubileum van de carnavalsvereniging kon dan ook een mooie cheque t.w.v. € 4444,- worden aangeboden. (zie foto). Er was zelfs zoveel over dat het dorpsblad “Well aan de Maas” ook nog eens € 500,- in ontvangst mocht nemen om de abonnementskosten laag te houden. Dankzij dit grandioze succes en de vele verzoeken van ondernemers op een vervolg werd besloten om verder te gaan met The Best Business Party maar de opbrengst zou dan ten goede komen aan een bredere doelgroep.

Het evenement groeide van 400 deelnemers aan de1ste editie naar rum 650 bij de laatste editie “Part Five”! Al die jaren bestond het bestuur uit 8 personen en vond er maar 1 keer een wisseling plaats: Na 2 edities nam Frans Jeuken het penningmeesterschap over van Ien Derks. Naast voorzitter Marleen Theeuwen bestond het bestuur uit Marco Zeekaf (Vicevoorzitter) Pierre Krebbers (Secretaris) Frans Jeuken (Penningmeester) Theo Theeuwen, Twan Krebbers, Maurice Smals en Ger Koch.

Het bestuur ging door het jaar geregeld op pad om verenigingen of instelling te verblijden met een donatie. Het gaat te ver om ze hier allemaal te vermelden maar een aantal mogen genoemd worden: Alle carnavalsverenigingen uit de gemeente Bergen, de bewoners van “Maasduinen Staete”, KVW Well, KVW Bergen, Bijdrage voor de aanleg van Jeu de Boule banen in Wellerlooi, instrumentarium Harmonie de Vriendenkring, Het St Antonius Gilde, Scouting Wellerlooi, enz enz.

Nu de kas bijna leeg is resten er nog 2 handelingen ten afscheid; Een feest voor de vrijwilligers die zich al die jaren hebben ingezet voor de VVDM en het uitreiken van de laatste cheque! Het vrijwilligersfeest zal zaterdag 29 maart plaatsvinden in Auberge “de Grote Waaij”. De laatste cheque ter waarde van € 1000,- wordt op zondag 30 maart tussen 17.30 uur en 18.00 uur uitgereikt aan Tennis Club “het Moleneind”. Dit bedrag zal worden besteed voor de aanschaf van een tennisballen kanon voor de jeugdafdeling. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Stichting Vrienden van de Maasjoerts bedankt iedereen, zowel sponsors, (zaken)relaties en vrijwilligers voor het in hen gestelde vertrouwen en prettige samenwerking. Het was fantastisch!
 
   

 

Overige berichten

- Ontmoetingspunt Well: Wellse winkeliers en ondernemers (2)
- AFSLUITING N271 weekend 12-16 april
- Koningsdag 2024: Opening Rotonde
- Prachtige Docu 'Dorp vol bloemen' op filmkanaal Archief Well
- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well