Weekendafsluiting N270 Wanssum

Publicatiedatum: 02-09-2018

Van vrijdagavond 14 september 18.00 uur tot en met maandagochtend 17 september 06.00 uur wordt de N270 in Wanssum afgesloten. In dat weekend wordt de bestaande N270 aangesloten op het eerste deel van de nieuwe rondweg.

Onderdeel van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is de aanleg van een rondweg. De huidige provinciale weg, de N270, loopt dwars door het centrum van Wanssum. Met de aanleg van een rondweg wordt het doorgaande verkeer om het centrum van Wanssum geleid en wordt het centrum ontlast. Momenteel zijn de werkzaamheden aan de nieuwe rondweg in volle gang. In het weekend van 14 september sluit aannemerscombinatie Mooder Maas (Dura Vermeer – Ploegam) de bestaande N270 aan op het eerste deel van de nieuwe rondweg. Aansluitend gaat de (tijdelijke) parallelweg tussen de N270 en Lange Ven open en wordt de fietsbrug in gebruik genomen.

Planning
De voorbereidende werkzaamheden aan de N270 starten in week 35. In week 37 worden de N270 en de fietspaden vanaf het kruispunt Postbaan/Meerlosebaan tot en met de Zomp in twee richtingen volledig afgesloten, van vrijdagavond 14 september 18.00 uur tot en met maandagochtend 17 september 6.00 uur. Van week 38 tot en met week 40 vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats.

Aansluiting tijdelijke parallelweg en opening fietsbrug
Op 17 september gaat de tijdelijke parallelweg tussen de N270 en de Lange Ven open. De Lange Ven gaat ter hoogte van de nieuwe rondweg dicht. In week 37 of week 38 zijn ook de fietsbrug en het fietspad richting de Peddepoel gereed om in gebruik te worden genomen.

Omleidingsroute
Doorgaand verkeer wordt tijdens de weekendafsluiting via de A73 omgeleid. Op de website www.ooijen-wanssum.nl staat een kaartje met daarop de omleidingsroute. Hier is ook de meest actuele informatie over de planning en de werkzaamheden te vinden.

Overige berichten

- Jaarlijkse Bingomiddag Zonnebloem Well-Wellerlooi
- Presentatie Archief Well: Wellse winkeliers en ondernemers
- Hommage aan de bomen.
- Nieuwe locatie kermis Well
- Herdenkingsdienst goed bezocht
- Column Pierre Linssen: Voortgang Rotonde Well
- Herdenkingsdienst Wellse oorlogsslachtoffers
- Ontmoetingspunt Well: Ennen hieële del kèèls uut Well
- Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant
- Nieuws vanuit commissie Kermis Well
- Plannen voor woningbouw in Well
- Werkzaamheden rotonde Well iets vertraagd
- Filmmiddag in de Buun
- Iédereen direct informatie bij een noodsituatie: ook aan de grens
- Koffiemiddag Zonnebloem