Weer ‘Krènse’ bij de Mosa Joertsicus

Publicatiedatum: 16-01-2023
In 2020 werd er voor het laatst ‘gekrenst’  bij de Mosa Joertsicus. Vorig jaar gebeurde dit weliswaar ook voor de Mosa Joertsicus 2022, maar wel in een afgeslankte vorm. De Ald Prinse Compeni-j van de Maasjoerts  kon dit jaar dan ook weer eens ouderwets uitpakken.
 
Er werd op twee plekken versierd: bij de woning van de Mosa Joertsicus 2023 Gerdien en Sjaak Janssen en bij MFC de Buun, waar zij sinds 2015 de uitbaters van zijn. Ondanks het slechte weer waren de Ald Prinse met partners goed vertegenwoordigd en was de klus redelijk snel geklaard. Met koffie met vlaai en Apfelkorn was iedereen na afloop weer snel opgewarmd en was het nog gezellig in het café na afloop. De middag werd afgesloten met een heerlijk buffet dat door de plaatselijke slager werd aangeboden.
 
Tevens vond die middag de generale repetitie plaats van het lied dat de Ald Prinse Compeni-j vertolkt op het “Goed Gejat Joertseplat: Sanseveria’. Zij doen op deze tweede editie voor de eerste keer mee met een voor hun toepasselijke tekst.  In 2020 introduceerden de Ald Prinse op de Mosa Joertsicus avond deze nieuwe aanvullende activiteit. Na afloop van het Concerto start dit zangfestijn waarin groepen, duo’s en solo artiesten liedjes vertolken op een bestaande melodie , voorzien van een eigen tekst in het dialect. Inzet is de wisseltrofee de ‘Gouden Sanseveria’.  
 
Gerdien en Sjaak worden nog eens extra in het zonnetje gezet op het Concerto Mosa Joertsicus op 4 februari in MFC de Buun. Uitgevoerd door harmonie ‘de Vriendenkring’ m.m.v. diverse plaatselijke artiesten.
 
De avond begint om 19:00 uur en de toegang is gratis voor iedereen.
 
 

Overige berichten

- Adventsconcert Wells Stemmenorkest “De kracht van een lied ”
- Āld Prinse Còmpeni-j reiken 21e Mosa Joertsicus uit
- Schoolplein wordt groen en blauw
- Herinrichting en archeologisch onderzoek in Maaspark Well
- Tweede Kamerverkiezing
- Chineesbuffet voor de gasten van de Zonnebloem
- ... alder werre!
- Boekpresentatie “De oudste huizen van Well en hun eigenaren”
- Een excursie met Kampergeul B.V.
- Wist u dat er in Well 3 energiecoaches zijn?
- Snoeiwerkzaamheden Well
- Maandag 6 november van 19.30 uur tot 21.30 uur in MFC De Buun
- Mooi bedrag Rabo ClubSupport voor de Zonnebloem afdeling Well / Wellerlooi.
- Zonnebloemloterij 2023
- Record bedrag Rabo ClubSupport voor Archief Well